Apel novoj vlasti u H.Novom – zadržati Željka Staračevića na poziciji…

Brojne NVO i udruženja apeluju na vlast da na poziciji rukovodioca Agencije za razvoj Orjena zadrži Željka Starčevića

Željko Starčević

Apelujemo na novu vlast Opštine Herceg Novi, koja je dobila podršku građana između ostalog i na platformi da će na odgovorna mjesta u Opštini postaviti stručne i odgovorne ljude a ne samo partijske poslušnike, da na poziciji rukovodioca Agencije za razvoj Orjena zadrži Željka Starčevića, kaže se u saopštenju PK “Subra” koje su potpisali predstavnici brojnih NVO i udruženja.

“Mi kao građani Herceg Novog koji su najviše „po Orje nu”, i svojim višegodišnjim a neki i više decenijskim radom doprinosimo razvoju i zaštiti Orjena kao turističke destinacije, organizujemo mnogobrojne manifestacije i pokrećemo skoro sve što se u našoj opštini dešava na prostoru Orjenskog masiva, smatramo da nema zaslužnije, stručnije i odgovornije osobe od Željka za obavljenje te funkcije. Svi mi sa njim imamo izuzetno dobru saradnju i od kada je on na čelu Agencije, sve je u Orjenu krenulo nabolje i pokrenute su mnoge akcije koje su u Orjen privukle značajan broj posjetilaca. Ko je i jednom kročio na područje Orjena njemu se ne mora objašnjavati ko je Željko i šta je sve u posljednjih 25 godina, najvećim dijelom volonterski, uradio za zaštitu Orjena i njegovu popularizaciju kao atraktivne turističke destinacije.

Za one koji nisu, samo da pomenemo oko 50 km markiranih planinarskih staza, koje koriste (uglavnom strani) turisti koji dođu u naš grad a žele da obiđu i njegovo zaleđe.

Željko je bio pokretač i u planinskom trčanju, mountaing biking-u i mnogobrojnim ostalim aktivnostima, te čovjek koji je na čelu Agencije uspiješno organizovao saradnju raznih sportskih klubova, NVO i turističkih djelatnika a sve u cilju zajedničke afirmacije Orijena.

Željko Starčević

Željeli bi da zapitamo koji to drugi kandidat ima ovakve refrence? Smatramo da bi se imenovanjem bilo koga drugog, potvrdilo staro pravilo, da se na odgovorna mjesta u Opštini dolazi samo na osnovu partijske, rođačke ili poslušničke linije a ne na osnovu rezultata, stručnosti i odgovornosti.

Nadamo se da su ta vremena prošla. Budućem direktoru Agencije poručujemo da ga u kancelariji čekaju, pored računara, kramp i motorna pila. Znamo da to Željku nebi prestavljalo problem, kao ni do sada, kaže se u zvaničnom saopštenju PK “Subra”.

Potpisnici:

Planinarski klub “Vjeverica” Kotor

Paraglajding klub „Adriafly” Herceg Novi

Planinarski klub „Subra” Herceg Novi

Triatlon klub X Herceg Novi

NVO Ruke Herceg Novi

NVO Naša akcija Herceg Novi

Turistička agencija Black mountain Herceg Novi

Alpinistički klub „Niskogorci” H-Novi

NVO „Orjen Outdoor” Herceg Novi

NVO Eko Boka Herceg Novi

Odred izviđača „Orjen” Herceg Novi

NVO Orka Herceg Novi

Kafe bar „Karakas” Kameno

NVO Dobrovoljnih davaoca krvi

 

1 komentar

  1. Pa zar za ovo treba da molimo…prestrašno! Apelujemo na našu vlast da pusti najboljeg mogućeg čovjeka da radi svoj posao…nevjerovatno! A do ove funkcije, preko 20 godina, isti posao je radio volonterski, jer on jednostavno voli ORJEN. Ali oni koji vole fotelje, a ne svoj grad to ne razumiju… A i uglavnom ne znaju gdje je Orjen…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.