15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Anticikona i dalje vlada

Boka Kotorska - foto Zoran Nikolić
Boka Kotorska – foto Zoran Nikolić

Ovogodišnji decembar sve sigurnije ide stopama svog prethodnika iz 2015. godine. Kao i prije godinu dana nad našim krajevima, a i većem dijelu kontinenta od početka mjeseca dominira anticiklona. I u proteklih sedam dana u najvećem dijelu zemlje nisu zabilježene oborine.

Vladavina anticiklone se nastavlja i slijedećih dana. Naime, prognostički modeli danas su značajno smanjili mogućnost da ciklona iz zapadnog Sredozemlja čiji se razvoj očekuje početkom nove sedmice značajnije utječe na vrijeme u našim krajevima.

Ponedjeljak:

Pretežno sunčano, poslijepodne umjeren razvoj oblsčnosti. Ujutru u kontinentalnim predjelima mraz, a na sjeveru po kotlinama moguća magla. Vjetar slab do umjeren, uglavnom istočnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 4 do 14 stepeni.

Utorak:

Pretežno sunčano. Ujutru u kontinentalnim predjelima mraz, a na sjeveru po kotlinama moguća magla. Vjetar istočnih smjerova, slab do umjeren, na krajnjem jugoistoku povremeno pojačan. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do 6, najviša dnevna od 5 do 15 stepeni.

 

Najčitanije