22 C
Kotor

Slušaj online radio

Anticiklona vlada

Jedrenjak – foto M.Marušić

Sredina februara protiče u znaku suvog i stabilnog vremena.  Naši se krajevi i dalje nalaze pod uticajem prostrane anticiklone koja zahvaća veći dio Evrope. Jutro je u unutrašnjosti donijelo mraz, mjestimice i maglu. U čitavoj unutrašnjosti minimalne temperature su bile jutros negativne.

Srijeda:
Pretežno sunčano. Ujutru na sjeveru po kotlinama moguća magla ili niska oblačnost. Vjetar povremeno slab do umjeren, sjeveroistočni i istočni. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do 7, najviša dnevna od 7 do 18 stepeni.

Četvrtak:
Pretežno sunčano i toplo vrijeme za ovo doba godine. Ujutru na sjeveru po kotlinama magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura vazduha od -3 do 8, najviša dnevna od 10 do 19 stepeni.

Izgledi vremena

U četvrtak pretežno, u petak i subotu djelomice sunčano. U nizinama će u četvrtak i petak biti magle, ponegdje i dugotrajne. Uz prolazno jače naoblačenje mjestimične će kiše biti potkraj petka i u subotu, kada na Jadranu kiša može biti obilna. Vjetar slab. Na Jadranu će u četvrtak puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, zatim jugo i jugozapadnjak, a u subotu prolazno jaka bura. Danju toplije, no u nizinama unutrašnjosti uz lokalno dugotrajnu maglu temperatura može biti osjetno niža.

 

Najčitanije