14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Anteni M od bivšeg gradonačelnika Tivta, 3000 eura za izvještavanje…

Novosel je procijenio da o događajima u Tivtu treba da izvještava Radio Antena M, iako nema dopisnika u tom gradu

Ivan Novosel
Ivan Novosel

Opština Tivat plaćala je po 250 eura mjesečno podgoričkom Radiju Antena M da izvještava o dešavanjima u najmanjem bokeškom gradu.

Ugovor o poslovnoj saradnji sa Antenom M potpisao je bivši tivatski gradonačečlnik i aktuelni predsjednik lokalne Skupštine Ivan Novosel (DPS).

Ugovor koji su „Vijesti“ dobile od Opštine Tivat po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama istekao je u septembru ove godine, a nova gradonačelnica Tivta Snežana Matijević nije ga produžila.

Prema ugovoru, radio stanica Darka Šukovića obavezala se da u emisijama informiše slušaoce o aktivnostima Opštine Tivat, da “objektivno i pravovremeno informiše javnost o privrednim, kulturnim, obrazovnim, naučnim, sportskim i drugim značajnim događajima i pojavama u Opštini Tivat“.

Novosel je procijenio da o događajima u Tivtu treba da izvještava Radio Antena M, iako nema dopisnika u tom gradu.

Opština godišnje izdvaja 200.000 eura za rad lokalnog javnog medijskog servisa – Radio Tivta.

Novosel je lani sklopio i dva ugovora sa preduzećem “Balkan Channel“ iz Podgroice, odnosno TV Balkan, za “promociju turističkih potencijala Opštine Tivat“ u okviru TV emisija “Tourist News“ i „Divlja ljepota uživo“, vrijednosti 1.844, odnosno 1.700 eura. Ta televizija se obavezala da će “u kontaktu sa svim službama Opštine i u saradnji sa njima i Opštinom, birati najinteresantnije i najkorisnije teme za turiste i građane“ i prezentirati ih u svojim emisijama.

Bivši gradonačelnik je usred predizborne kampanje za lokalne izbore u Tivtu koji su održani 17. aprila, odlučio da plaća 357 eura Radio televiziji Budva, za emisiju o turizmu “Mediteraneo“ posvećenu Opštini Tivat.

O karakteru emisije koja se emitovala premijerno i dva puta reprizirala tokom izborne kampanje, najbolje svjedoči alineja iz ugovora u kojoj piše da će “RT Budva nastojati da obezbijedi PR reportaže u toku predmetne emisije, u svrhu povećanja interesa za grad Tivat, shodno medija planu i u skladu sa uređivačkom politikom kuće“.

Novosel je posebno bio sklon saradnji sa medijima pod kontrolom grčkog tajkuna Petrosa Statisa, tako da je u januaru ove godine sklopio godišnji ugovor o oglašavanju sa „Novom Pobjedom“, vrijedan 5.000 eura. Prema ugovoru, lokalna uprava sve oglase objavljuje u tom dnevnom listu.

Novosel je “Novoj Pobjedi” 21. aprila priuštio i dodatnih 1.500 eura iz opštinske kase, da bi Opština Tivat dobila svoj logo u unutrašnjem dijelu “luksuzne publikacije “Mi sami“ koju će u tiražu od 6.000 primnjeraka „Pobjeda“ poklanjati građanima Crne Gore uz primjerak novine“, povodom 10. godišnjice crnogorske nezavisnosti. Za taj novac Opština Tivat dobila je i 10 primjeraka publikacije.

TV Vijesti  4.000 za “Boje jutra”

Novosel je za prošlu i ovu godinu potpisao i dva ugovora vrijedna po 4.200 eura sa preduzećem „Info Biro Montenegro“, da njihove snimateljsko-novinarske ekipe prate događaje u Tivtu.

Lani je potpisao i ugovor sa  TV   Vijesti  vrijedan 4.000 eur, plus PDV, da se tokom jula i avgusta 2015. po tri puta sedmično obezbijedi gostovanje predstavnika Opštine i njenih firmi i preduzeća u emisji „Boje jutra“, kao i novinarsko praćenje događaja u Tivtu tokom špica ljetnje sezone.

Sličan ugovor, vrijedan 4.998 eura sa PDV-om, za jul, avgust i septembar ove godine, potpisala je Novoselova nasljednica dr Snežana Matijević.

Ona je i sa RTCG tokom ljeta sklopila sličan ugovor vrijedan 2.000 eura, plus tehnička pomoć Opštine, za relaizaciju iz Tivta emisije “Jutro iz gradova“.

Kako je Antena M izvještavala za 5000 eur-a iz Kotora

Podgorički radio Antena M za izvještavanje iz Kotora odlukom predsjednika opštine Aleksandra Stjepčevića i njegovih saradnika iz budžeta opštine Kotor za 2015.godine dobila je 5000 eura.

Evo kako je ovaj medij izvjestio o Bokeljskoj noći …

Antena M
Antena M

 

Izvor:S. L.

Najčitanije