8 C
Kotor

Slušaj online radio

ANIMA – “Ženski marš protiv fašizma”

ANIMA
ANIMA

Aktivistkinje Anime, Centra za žensko i mirovno obrazovanje performansom se na kotorskom Trgu od oružja u subotu 21. januara u 12 sati, pridružuju ženama regiona i svijeta u “Ženskom maršu protiv fašizma”.

“Ovom akcijom pružimo otpor: desnim politikama mržnje koje jačaju iz dana u dan u svijetu i reguionu, a eliminišu različitost, toleranciju i mir; politikama koje projektuju podjele (ideološke, vjerske, nacionalne, socijalne, seksualnne..) kako bi se održavale na vlasti a javno zagovaraju demokratiju; – kerikalizaciji, fašizaciji, militarizaciji i indoktrinaciji; devastaciji i zloupotrebi prirodnih i ljudskih resursa.

Dovedimo svakog dana njihovu politiku i moć u pitanje. Pruzimo otpor političarima i crkvenim poglavarima koji na našoj nesreći zarađuju a vjeru pretvaraju u nacionalnu ideologiju.

Pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ovoj simboličkoj podršci svjetskom “Ženskom maršu protiv fašizma” na Trgu od oružja, Kotor, 21. januara 2017 u 12 sati.”, kaže se u saopštenju Anime.

Najčitanije