ANIMA – organizuje perfomans “Sačuvajmo mir”

ANIMA
ANIMA

Centar za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA iz Kotora je najavila da će danas u 17 sati na kotorskom Trgu od oružja organizovati performans “Sačuvajmo mir”, koji će trajati sat vremena.

ANIMA je najavila da će svake srijede organizovati akcije za mir povodom aktuelne političke krize, sve dok kriza ne bude razriješena.

“Mirne demonstracije 24.oktobra u Podgorici završile su upotrebom sile.

Svjedokinje smo manipulacije organizatora protesta nezadovoljstvom građana/ki koje su izašle na mirne proteste kako bi podržali neophodnost promjene i slobodnih izbora. Svjedokinje smo brutale upotrebe sile od strane režima nad prisutnima na protestu. Ono što nam je vidljivo je da ni istaknutim vođama protesta kao ni onima koji su pokrenuli sva sredstva za očuvanje vlasti, stvarne i simboličke, nije važna dobrobit građana/ki već samo zadovoljenje njihovih političkih interesa. Građani/ke su na protestima pokazali da im je stalo do političkih promjena, međuetničke i međukonfesionalne tolerancije i stabilnosti u državi”, ocijenila je ANIMA.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.