15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Andrija Pejović počasni kapetan Bokeljske mornarice

Na prigodnoj svečanosti  juče je u Kotoru uručeno priznanje za počasnog kapetana Bokeljske mornarice, Aleksandru Andriji Pejović, ministru evropskih poslova u Vladi Crne Gore, javlja Radio Kotor.

Odluka o imenovanju donijeta je 20. juna na Skupštini Bokeljske mornarice kako je navedeno  „zbog izuzetnog doprinosa ukupnom razvoju i očuvanju vjekovnih tradicija Bokeljske mornarice”.

Ministar i novi počasni kapetan drevne bratovštine Aleksandar Andrija Pejović zahvalio je na imenovanju i rekao da sa radošću pristupa zalaganju za ciljeve Bokeljske mornarice.

„Bokeljska mornarica je za sve nas koji smo rođeni na ovom prostoru nešto s čim se živi od samog rođenja. Od malih nogu čujete za Mornaricu, znate da pripada vama i što nosite na kraju po svijetu. Dosta sam putovao i sticajem okolnosti živio na brojnim mjestima, ali Boka je bila taj prostor kome se vraćam i koji nosim sa sobom gdje god išao po svijetu. Meni je ovo posebna čast jer nije samo zvanje koje mi je dodijeljeno zbog postignutog u životu već je i neka nadgradnja mog odnosa prema Boki. Vjerujem da možemo zajedno uraditi mnogo i da ja kao član Vlade Crne Gore mogu pomoći ovoj organizaciju i političkim uticajem i u komunikaciji prema resorima od značaja za njen rad.

Moj tim će svakako sagledati mogućnosti za konkurisanje Mornarice za određene fondove Evropske unije. Trudiću se i da u kontaktima sa diplomatama promovišem Bokeljsku mornaricu i da pokažemo da u Evropsku uniju unosimo nešto što je mnogo više od ulaska same zemlje u članstvo” – kazao je Aleksandar Andrija Pejović.

Najčitanije