8.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Amsterdam – Tivat dva puta nedjeljno od maja do oktobra

NTO – sajmu turizma „Vakantiebeurs 2018“

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja aktuelnu turističku ponudu Crne Gore na sajmu turizma „Vakantiebeurs 2018“ koji se održava od 9. do 14. januara u Utrehtu, u Holandiji.

Interesovanje medija i turoperatora je, kao i prethodnih godina veliko, a da Crna Gora svojom raznovrsnom ponudom privlači sve veću pažnju turista sa ovog tržišta pokazuje podatak da je tokom deset mjeseci 2017. godine Crnu Goru posjetilo oko 14 000 turista iz Holandije, što je za 18,3% više u poređenju sa istim periodom prethodne godine, koji su ostvarili oko 64 000 noćenja, što je takođe porast od 9.8%

Očekujemo da će se pozitivan trend nastaviti i u narednom periodu zahvaljujući ponudi i čarter letovima najvećeg turoperatora sa ovog područja TUI Holandija, koji će i ove godine u periodu od maja do oktobra sa dva leta nedjeljno, povezivati Amsterdam i Tivat.

Primjetno je pojačano interesovanje za kamping ponudom Crne Gore, što je, između ostalog, rezultat niza članaka o destinaciji u jednom od najuticajnijih holandskih magazina o kampingu „Camper Reis Magazine“.

U okviru predstavljanja Crne Gore na sajmu u Utrehtu, tokom prva tri dana sajma, dva puta dnevno, biće upriličene i prezentacije destinacije na holandskom jeziku, putem kojih će posjetioci moći da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, nacionalnom kuhinjom, mogućnostma za aktivni odmor i sl.

Sajam „Vakantiebeurs“ okuplja preko 1.200 izlagača i 100.000 posjetilaca i jedan je od najvažnijih sajmova na teritoriji Beneluksa.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore svoju ponudu predstavljaju lokalne turističke organizacije Budve, Bara, Podgorice i Ulcinja, HG “Budvanska rivijera”, turističke agencije „Montenegro Reizen“, „Explorer“ „Rams“, kao i predstavnici sektora kampova Crnogorskog turističkog udruženja CTU.

Najčitanije