Amsterdam u Gornjoj Lastvi kroz objektiv Đurice Nikolića

Autohtono, malo selo mediteranskog ugođaja Gornja Lastva, u subutu je bila domaćin izložbe „Amsterdam u Gornjoj Lastvi“, autora Đurice Nikolića, foto i kino amatera koji već dugi niz godina živi i radi u Amsterdamu u Holandiji.

Izložbu je u Domu kulture „Ilija Marković“ otvorio predsjednik Foto kino kluba „Mladost“, Anton Gula Marković.

„Đurica je jedan od prvih fotoamatera koji je završio kurs fotografije u Gornjoj Lastvi davne 1962. godine, gdje je kasnije aktivno učestvovao u rad kluba i izlagao. Od 1972. godine Đuro živi u Holandiji.

Večeras imamo priliku vidjeti izložbu Amsterdama, njegove druge domovine, kako je on doživljava kroz fotografiju“ – kazao je Marković.

„Amsterdam je milionski grad, da se prezenta trebalo bi jedno pet izložbi, i to bi bilo malo. Pokušao sam vam dočarati, predstaviti sve taj čudesno lijepi grad“ – kazao je autor izložbe Nikolić.

Amsterdam u Gornjoj Lastvi
Amsterdam u Gornjoj Lastvi

U sklopu izložbe, prikazan je Nikolićev dokumentarni filmov „Amsterdam u Gornjoj Lastvi“.

Amaterski fotograf, dokumentarista, Đurica Nikolić, svojevremeno je bio treći predsjednik Foto kino kluba, „Mladost“ koji traje i radi već 55 godina. Filmskom kamerom i objektivom fotoaparata zabilježio je i dokumentovao brojne događaje.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.