AMSCG: Pojačana frekvencija vozila, izbjegavati putovanja u najtoplijem dijelu dana

Saobraćajne gužve

U Crnoj Gori jutros je pojačana frekvencija vozila, naročito na putevima koji vode ka turističkim centrima, saopštili su iz Auto moto saveza i vozačima savjetovali da, zbog visokih temperatura, izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i prave češće pauze.

Saobraćaj teretnih vozila čija je dozvoljena masa veća od 7,5 tona je, od 17 do 22 sata, zabranjen na djelovima puteva: M-2 Bioče – Kolašin – Mojkovac, M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac, M-2 i M-2.4 granični prelaz Debeli brijeg – Herceg Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – granični prelaz Sukobin i M-2.3 Podgorica – Cetinje – Budva.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, kao i vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Naredba se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Zbog minerskih radova na južnom portalu tunela Vežešnik auto puta Bar – Boljare, na prvoj sekciji Smokovac – Uvač – Mateševo saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od 15 minuta u terminima od jedan do pet sati, od deset do 12 i od 14 do 16 sati.

Na dionici auto puta Bar – Boljare na regionalnom putu R-19 dionica Bioče – Klopot, saobraćaj će zbog miniranja biti obustavljen za sva vozila u trajanju ne dužem od 30 minuta u terminu od deset do 12 sati i od 14 do 16 sati.

Na regionalnom putu, dionica Cetinje – Njeguši, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj će biti obustavljen za sve vrste vozila od osam do deset i od 14 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-2, dionica Rožaje – Špiljani se, zbog sanacija klizišta Besnik i kosine na lokalitetu Zeleni, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na regionalnom putu R-12 Petrovići – Vraćenovići, režim saobraćaja će zbog radova biti promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na regionalnom putu R-23 Resna – Grahovo, zbog proširenja krivina, saobraćaj će biti obustavljen ne duže od 15 minuta, u periodu od osam do 17 sati.

Vrijeme

U Crnoj Gori danas će biti sunčano i veoma toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom do 42 stepena, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju I seizmologiju.

U kontinentalnim predjelima slab do umjeren razvoj oblačnosti, dok u popodnevnim satima, ponegdje u planinskim oblastima, prvenstveno na sjeveru, postoji mogućnost za kratkotrajnu kišu ili grmljavinu.

Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha od 15 do 27, najviša dnevna od 30 do 42 stepena.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.