18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Američka televizija snima u Tivtu

Tivat - Muzejska zbirka
Tivat – Muzejska zbirka

Ekipa američke televizijske kuće „Associated Television International“ koja u saradnji sa producentskom kućom „Balduči film“ iz Zagreba snima emisije popularnih voditeljki Laura McKenzie „Traveler“ i „Elizabeth Stanton’s Great Big World“, od danas boravi u Tivtu.

„Emisije se bave prikazivanjem kulture, hrane, prirode i ponude svjetskih turističkih destinacija. Kod nas će se od 27. do 30. jula snimati dvije epizode, a cilj im je prikazati prirodne ljepote koje Crna Gora, kao turistička destinacija nudi.“- saopštila je Turistička organizacija Tivat.

Pored Tivta, ekipa američke TV će snimati i na lokacijama u Kotoru i Budvi.

Dvije popularne emisije u produkcuji ATI televizije emituju na preko 130 kanala u Sjedinjenim Američkim Državama, te u 44 različite zemlje svijeta.

„Crna Gora je zemlja koju gosti iz SAD-a posjećuju u sve većem broju i ova emisija će doprinijeti dobroj promociji Crne Gore.“- saoštila je TO Tivat koja je američkoj ekipi predložila najatraktivnije lokacije za snimanje poput Gornje Lastve, Porto Montenegra, velikog Gradskog parka, komplksa Luštica bay…  Turistička organizacija je takođe pripremila i welcome pakete sa propagandnim i reklamnim materijalom. Ekipa iz SAD će imati priliku da prisustvuje i prvom međunarodnom Festivalu uličnih performera „Inart“ koji večeras počinje u Tivtu.

„Sedam dana u vrmačkim selima"
„Sedam dana u vrmačkim selima” – foto Boka News

Tokom tri dana trajanja ovog festiovala, tivatske ulice, trgovi i ponte biće pozornica za muzičare, plesače, pozorišne ansamble i animatore iz Crne Gore i svijeta. Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih uličnih performera iz regiona i svijeta. Umjesto ustaljenih formi prezentovanja kulturnih sadržaja u oficijelnim prostorima, kod performera je razvijen koncept uličnih događaja, a javnost će biti animirana kroz direktan  i interaktivan odnos sa umjetnicima.

“Ulični performeri znatno obogaćuju gradsku scenu i doprinose doživljaju grada, te će se s toga predstaviti na više lokacija u gradu Tivtu. Učetvrtak 28.jula u manifestaciju će nas uvesti Glazbeno prosvjetno društvo “Tivat” defileom kroz grad, sa početkom u 20.30 sati, nakon čega će se u 21 sat održati otvaranje „Inarta“. Festival će trajati 3 dana, zaključno sa 30.julom kada će se bogat program zaokružiti velikim vatrometom koji će osvijetliti nebo iznad grada Tivta.”-saopštila je lokalna Turistička organizacija.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije