11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Ambasadorka SAD-a posjetila Herceg-Novi

Ambasadorka SAD u HN

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić ugostio je danas ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Nj.E. Margaret En Ueharu. Sastanku su prisustvovali potpredsjednica Danijela Đurović i predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi Miloš Bigović.

Katić je ambasadorku Ueharu informisao o tekućim poslovima u hercegnovskoj opštini, ali i o naslijeđenim problemima i planovima za njihovo rješavanje. Infrastrukturni projekti i ekonomski oporavak grada su prioritetni zadaci ove vlasti, poručio je Katić, uz ocjenu da se među najvažnijim pitanjima nalazi i projekat nove autobuske stanice, uređenje Šetališta Pet Danica, ali i nedostatak parking prostora u ljetnjim mjesecima.

Uehara je zadovoljna što je lokalna vlast brzo prepoznala ključne probleme i počela sa njihovim rješavanjem.

Uz ocjenu da se radi o jednom od najljepših gradova Crne Gore, svojevrsnom „skrivenom dragulju“, američka ambasadorka složila se da su projekat prerade otpadnih voda i funkcionisanje bolnice u Meljinama ključni faktori za dalji razvoj turizma u našem gradu.

Uehara je poručila i da se nada da će Herceg Novi podržati američke kompanije koje budu zainteresovane za ulaganje u privredu našeg grada, jer su to kompanije koje imaju razvijen „know how“ segment poslovanja, bez korupcije, sa čistim računom.

Ambasadorka SAD u HN

Nosioci čelnih funkcija Opštine Herceg Novi su kazali da su vrata našeg grada otvorena za kredibilne kompanije iz Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije. Katić je takođe apelovao na američku ambasadu da, ukoliko se država odluči na raspisivanje petog tendera za privatizaciju Instituta „Simo Milošević“, a uzimajući u obzir neuspjeh ostalih privatizacionih procesa u našem gradu, pruži pomoć i podršku kako bi se zaštitili interesi grada i samog Instituta.

Najčitanije