16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Ambasadori jedre zalivom

Regata Hiljadu ostrva +2
Regata – foto Boka News

NVO “Klub diplomatske regate Crne Gore”  uz podršku Yacht Cluba Porto Montenegro, organizuje četvrtu po redu Diplomatsku regatu u Boki Kotorskoj, u subotu 22. oktobra.

Učesnici regate na jedrilice će se ukrcati u 11 sati  u marini Porto Montenegro na glavnom mulu, nakon čega brodovi kreću na regatno polje od Porto Montenegra kroz tjesnac Verig do Perasta, oko ostrva Sv. Đorđe i Gospa od Škrpjele i nazad do Tivta. Takmiči se osam jedrilica i šest katamarana, u ukupno tri klase.

Među učesnicima ovogodišnje regate je 20-tak pripadnika diplomatskog kora akreditovanog u Crnoj Gori – ambasadori Austrije, Njemačke, Švajcarske, Velike Britanije, Bugarske, Grčke, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kosova, Poljske, Turske, Švedske, Slovačke, kao i druge diplomate SAD-a, Srbije i Azerbejdžana.  Tu će biti i predstavnici privrednog i političkog života kao i najviši predstavnici Vojske Crne Gore, te  Privredne Komore, Svjetske zdravstvene organizacije, OSCE, EBRD i drugih mešunarodnih institucija koje djeluju u Podgorici. Kao i prethodne godine, na regati će učestovati i dvije jedrilice tipa “Elan 43” Mornarice VCG, sa svojim posadama.

Nakon jedrenja će u hotelu “Rgegent Porto Montenegro”  uslijediti “Kapetanova večera” u organizaciji Kluba Diplomatske Regate Crne Gore i proglašenje  pobjednika, kao i uručenje donacije Jedriličarskom klubu “Delfin” iz Tivta.

Sportski partner regate je Yacht Club Porto Montenegro, a ovaj događaj sponzorisali su Telekom Crne Gore, Azmont Investment, MFIC, Lustica Development, Capital Plaza, CKB, Osmanagić Company, Zetagradnja, Stratex, Celergen, Hotel Regent i  kompanija Montenegro Charter.

 

Najčitanije