Aktuelnosti iz Tivta

Tivat

U svim vidovima registrivanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno borave ukupno 3.282 zvanilno prijavljena gosta što je čak 22 odsto više nego na isti dan prošle godine- saopštila je juče Turistička organizacija Tivta. Od ukupnog broja turista koji sada odmaraju u Tivtu, njih samo 18 su iz Crne Gore, dok su sve ostalo stranci.

U hotelima borave 682 gosta, 2.562 turista koriste usluge izdavalaca privatnog smještaja, u odmaralištima je 30, dok u kampovima boravi 8 posjetilaca.

“SaxoFone’s promenade“ u Luštici Bay

Luštica Bay by night

U okviru XV Međunarodne radionice za duvačke instrumente koju u Tivtu priređuju NVO Ars praesentia Boke Kotorske i tivatska Muzička škola, u ponedjeljak, 11. septembra u 20 sati biće održan koncert “SaxoFone’s promenade“ u Luštici Bay, jednom od generalnih sponzora ove muzičke radionice. U slučaju vremenskih neprilika, koncert će biti održan u Sali Muzičke škole.

Koncert je dio radionice za saksofoniste koja se pod vođstvom Bojana Vukelića održava od 9. do 15. septembra. U ponedjeljak će se projektu priključiti sastav „BG SAX 4“ osnovan 2015 od umjetnika obrazovanih u Srbiji i u inostranstvu. Kvartet je potpuno nov sastav na beogradskoj sceni gdje uglavnom i djeluje. Sastav čine eminentni saksofonisti školovani u zemlji i  instranstvu, a koji danas žive u Beogradu: Bojan Vukelić (sopran i alt saksofon), Maks Kočetov /Max Kochetov/ (alt saksofon), Kristijan Mlačak (tenor saksofon) i Ivan Stamenković (bariton saksofon).

Ovaj kamerni sastav predstavlja nešto sasvim novo na muzičkoj sceni Beograda i Srbije, a premijerno izvođenje imao je na festivalu „SAX perience“ 2015. godine u Beogradu. Inspirisan prije svega jazz-om, soul-om, funk-om, savremenom i popularnom muzikom, miješajući različite muzičke pravce obogaćene improvizacijom, stvorio je jedinstveni sklad u muzičkom izrazu.

Delegacija Opštine Tivat posjetila Ub

Delegacija u Ubu

Delegacija Opštine Tivat boravila je juče u jednodnevnoj zvaničnoj posjeti pobratimskoj opštini Ub, u Srbiji.

Delegaciju tivatske lokalne uprave čine poptredsjednici Opštine Dejan Maslovar  i Ilija Janović i sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i izgradnju objekata Tamara Furtula, a ugostio ih je predsjednik opštine Ub, Darko Glišić sa saradnicima.

“Nakon zvaničnog susreta predstavnika dvije opštine, domaćini su upriličili obilazak Uba i okolnih mjesta od kulturno-istorijskog značaja. Delegacija iz Tivta zahvalila se domaćinima na lijepom i srdačnom prijemu, izražavajući nadu u uspostavljanje intezivnije saradnje dvije pobratimske opštine.”- saopšteno je iz Opštine Tivat uz podjećanje da je povelja o bratimljenju Tivta sa opštinom Ub u Srbiji. potpisana prije skoro tri godine.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.