Aktuelnosti iz Tivta

Danas u parku

Spomenik narodnim heriojima Milanu Spasiću i Sergeju Mašeri u velikom Gradskom parku u Tivtu i njegova okolina, danas su detaljno sređeni u akciji koju je priredio tivatski UBNOR.

Osim aktivista te NVO, u čišćenju spomenika i fontane pred njime, učestvovali su i pripadnici Mornarice VCG, ekipe Komunalnog i Vodovoda Tivat, kao i učenici IV4 odjeljenja OŠ „Drago Milović“. Akcija je priređena u susret 17.aprilu kada se navrašava 76-ta godišnjica pogibije dvojice narodnih heroja koji su kao oficiri Kraljevske mornarice Jugoslavije,  nakon njene kapitulacije, 17.aprila 1941. žrtvujući svoje živote digli u vazduh razarača „Zagreb“ da taj moderni ratni brod ne bi pao u ruke neprijatelja.

Kod spomenika u parku u ponedjeljak u 10 sati će se održati komemorativni skup, nakon čega će delegaciaj UBNOR-a u Mornarice VCG, položiti vijenac u more u uvali Brda na mjestu potonuća razarača „Zagreb“.

Tivat – foto Boka News

TO Tivat posjeta

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u svim vidovima smještaja u Tivtu trenutno borave 853 zvanilno prijavljena turista. Od toga su samo trojica gostiju iz Crne Gore, a sve ostalo su stranci.

U hotelima je smješteno 157 posjetilaca, dok privatni smještaj koristi 696 gostiju.

“Tucijada”

Povidom Uskršnjih parznika, Izviđački odred “Nikola Đurković” u nedjelju 16.aprila sa početkom u 11.30 sati, u dvorištu Osnovne škole “Drago Milović” u Tivtu, prirediće prvu “Tucijadu” – takmičenje u udaranju šarenim uskršnjim jajima.

Pored članova Izviđačkog odreda iz kategorija poletaraca i pčelica, mlađih izviđača i planinki za koje su uskršnja jaja obezbijeđena, u takmičenju mogu učestvovati i svi drugi koji sami donesu šarena uskršnja jaja za koja su uvjereni da su najtvrđa i najizdržjivija i da mogu pobijediti na turniru. Za najbolje su obezbijeđene i prigodne nagrade.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.