Aktuelnosti iz Tivta

Izložba Crni Plat – Tivat

Centar za kulturu, Opština Tivat i autor izložbe “Crni Plat” Dragan Rajčević, poklonili su Osnovnoj školi „Drago Milović“ 74 izuzetno vrijedna velika panoa na kojima su fotografije o prošlosti Tivta- Crnog plata, te  biljaka i gljiva koje rastu na području brda Vrmac iznad Tivta – budućeg zaštićenog rezervata prirode.

Direktorica škole, profesorica Ružica Lazarević se zahvalila na originalnom i vrijednom poklonu i navela da će to posebno obilježiti kada u školi budu postavljeni panoi.

Dragan Rajčevič pasionirani je istraživač i jedan od najboljih poznavalaca prošlosti Tivta, ali i svih vrijendih istorijskih i prirodnjačkih vrijendosti Vrmca. Njegovu izložba “Crni plat” koja je otvorena maja prošle godine u Centru za kulturu, plod je višedecenisjkih istraživanja a činilo je 30 velikih panoa sa starim dokumentima, fragmentima materijalne baštine i kulurnog nasljeđa Tivta sa kojima je detaljno predstavljeno preko 1.400 godina istorije prostora koji danas zahvata centralni dio opštine Tivat.

Tivat posjećenost

U svim vidovima smještaja na području Tivatske rivijere trenutno borave ukupno 504 zvanično prijavljena turista, što je 2 odsto više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistilka organizacija Tivat.

Zanimljivo je da u Tivtu trenutno odmaraju samo 3 turista iz Crne Gore, a sve ostalo su posjetioci iz inostranstva.

U hotelima boravi 51 gost, dok 453 turista koriste usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.