17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktuelnosti iz Risna

Risan jutros

Čitaoci našeg portala danas su nam poslali fotografiju kako Risan izgleda pred početak turističke sezone.

U e-mailu ističu nezadovoljsto i kosnstatuju da  nadležni ništa ne preduzimaju za očuvanje jedinstvenog drvoreda palmi.

Inače, o tom problemu pisali smo više puta, tako je bilo i pred početak prošlogodišnje sezone ali…

Izložba fotografija na lokalitetu Rimski Mozaici

Izlozba fotografija

 

Svečano otvaranje izložbe fotografija IGALO – ULCINJ , FOTOPIS SA CRNOGORSKE RIVIJERE autora Januša Reclava (Janusz Reclaw) iz Varšave , biće priređeno u nedjelju 18. juna sa početkom u 18 sati na lokalitetu Rimski Mozaici u Risnu.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Marina Stanković (gitara), učenica drugog razreda Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora, klasa profesora Romea Lukšića.

Buđenje ljeta

“Reclav je arheolog Varšavskog univerziteta. Njegova avantura sa fotografijom je počela tokom istraživanja Centra za proučavanje antike Jugoistočne Evrope pomenutog fakulteta gdje je i zaposlen. Imao je više samostalnih izložbi u Crnoj Gori kao i Poljskoj. Crnogorsko primorije, po riječima umjetnika, je bez sumnje jedan od najljepših kutaka svijeta i njegove ljepote treba da budu promovisane na svim geografskim šririnama. Izložba je podržana od strane Ambasade republike Poljske u Podgorici. U periodu od 18. do 28. juna zainteresovani će moći da pogledaju osamnaest fotografija” – saopšteno je iz Turističke organizacije Kotor.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije