Aktuelnosti iz Risna

Risan jutros

Čitaoci našeg portala danas su nam poslali fotografiju kako Risan izgleda pred početak turističke sezone.

U e-mailu ističu nezadovoljsto i kosnstatuju da  nadležni ništa ne preduzimaju za očuvanje jedinstvenog drvoreda palmi.

Inače, o tom problemu pisali smo više puta, tako je bilo i pred početak prošlogodišnje sezone ali…

Izložba fotografija na lokalitetu Rimski Mozaici

Izlozba fotografija

 

Svečano otvaranje izložbe fotografija IGALO – ULCINJ , FOTOPIS SA CRNOGORSKE RIVIJERE autora Januša Reclava (Janusz Reclaw) iz Varšave , biće priređeno u nedjelju 18. juna sa početkom u 18 sati na lokalitetu Rimski Mozaici u Risnu.

U muzičkom dijelu programa nastupiće Marina Stanković (gitara), učenica drugog razreda Muzičke škole “Vida Matjan” iz Kotora, klasa profesora Romea Lukšića.

Buđenje ljeta

“Reclav je arheolog Varšavskog univerziteta. Njegova avantura sa fotografijom je počela tokom istraživanja Centra za proučavanje antike Jugoistočne Evrope pomenutog fakulteta gdje je i zaposlen. Imao je više samostalnih izložbi u Crnoj Gori kao i Poljskoj. Crnogorsko primorije, po riječima umjetnika, je bez sumnje jedan od najljepših kutaka svijeta i njegove ljepote treba da budu promovisane na svim geografskim šririnama. Izložba je podržana od strane Ambasade republike Poljske u Podgorici. U periodu od 18. do 28. juna zainteresovani će moći da pogledaju osamnaest fotografija” – saopšteno je iz Turističke organizacije Kotor.

1 komentar

  1. Neverovatno. Da li ovde neko pretiče službenim autom? Možda neko tamo ima uspešno zaposlenih 85 novih stručnjaka. Možda tamo neko ima čoveka koji ima takav fantastičan kapacitet da se pita za sve,mada za njega se niko ne pita.Da li tamo cveta cveće i kupuju se palmice,buketići.Možda tamo ima razvojni budžet za prijem novih kadrove iz B.POlja,Prepolja,a možda i Mojkovca.Lepa slika,očuvane prirode,a verujem da je to pre dolaska ovih čudotvoraca u našem gradu Tivtu.Zato mi imamo magnolije,manite Palme.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.