13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktuelno iz Tivta

Plaža Seljanovo
Plaža Seljanovo

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno boravi 3.399 zvanično prijavljenih turista – saopštila je danas Turistilčka organizacija Tivat. Od tog broja, samo 23 su posjetiici iz Crne Gore dok su sve ostalo gosti iz inostranstva.

Tivatski hoteli ugostili su 546 turista, dok u privatnom smještaju borave 2.853 posjetioca.

Svečana primopredaja novoizgrađenih stanova za četri…

Opština Tivat i  predstavništvo njemačke humanitarne organizacije Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V. u Crnoj Gori u utorak će prirediti svečanu primopredaju novoizgrađenih stanova za četri romske porodice koje su do sada živjele u improvizovanom naselju “7.jul” u Bonićima kod Tivta.

Za njih su Opština i Help-Hilfe uz donaciju Ministarstva vanjskih poslova Njemačke, zajedno izgradili nove stanove u objektu socijalnog stanovanja u naselju Gradiošnica. Porodicama će ključeve novih stanova uručiti predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević, šef kancelarije HELP-a u Crnoj Gori Klaus Mock i ambasador Njemačke u Crnoj Gori Hans Gunther Mattern.

Droga stop

Lokalna uprava u Tivtu obilježava međunarodni Dan protiv zloupotrebe droga

Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti Opštine Tivat, organizuje niz aktivnosti povodom obilježavanja 26. juna – Međunarodnog Dana protiv zloupotrebe droga, sve u saradnji sa Međunarodnom policijskom asocijacijom (International Police Association – IPA) – sekcijom Crne Gore, regija Jug, Porto Montenegrom, NVO “Djeca Tivta”, Omladinskim klubom i javnim ustanovama.

U ponedjeljak 26. juna na košarkaškom terenu “Tenis” u gradskom parku sa početkom u 18 časova, članovi NVO “Djeca Tivta” će praviti crteže na zadatu temu, a u skladu sa porukom “Zajedno protiv droge”. Istog dana održaće se takmičenja u košarkaci i stonom tenisu, u kojima će učestvovati predstavnici Opštine Tivat, doo Komunalno Tivat, Službe zaštite i spašavanja, Centra za kulturu Tivat, doo  Vodovod i kanalizacija Tivat,  IPA Sekcije regija Jug kao i Omladinskog kluba.

“Za najbolje prvoplasirane ekipe u košarci i stonom tenisu nagrade je obezbijedio dugogodišnji sponzor događaja Porto Montenegro. Za najmlađe učesnike, odnosno za autore crteža sa najsimboličnijom porukom, predviđena je nagrada koju obezbjeđuje Kancelarija za prevenciju bolesti zavisnosti.”- saopšteno je juče iz Opštine.

Izvor:S.L

Najčitanije