Aktuelno iz Tivta

Tivat

U svim vidovima registrovanog smještaja na području Tivatske rivijere trenutno boravi ukuono 509 zvanično prijavljenih turista, što je 20 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija Tivta.

Od ukupnog broja gostiju njih 505 su stranci, a samo 4 posjetioca su iz Crne Gore.

U hotelima boravi 55 turista, dok su izdavaoci privatnog smještaja ugostili 454 posjetioca.

Posjeta ambasadorke Velike Britanije Opštini Tivtat
Posjeta Ambasadorke Velike Britanije

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević i potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar razgovarali su juče sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori, Alison Kemp, koja je boravila u prvoj zvaničnoj posjeti Opštini Tivat.

“Ambasadorka je pokazala zanimanje za aktuelnu situaciju u Tivtu, razgovarajući sa predstavnicima lokalne uprave o njihovom viđenju uticaja inostranih projekata na dalji razvoj Tivta, o strateškom značaju Aerodroma Tivat, o problemima sa kojima se lokalna uprava suočava, ali i o viziji budućnosti grada. Bilo je riječi i o položaju manjina, te važnosti jednakog odnosa ka svim činiocima društvenog života. Predsjednica je istakla da se Tivat ponosi bogatstvom različitosti, koje Tivat obilježavaju na svim nivoima, počev od onog demografskog”- saopšteno je iz kabineta gradonačelnice Matijević.

Poseban akcenat posjete britanske ambasadorke stavljen je na važnost podsticaja razvoja malih i srednjih preduzeća, odnosno preduzetništva, pa je Kemp tokom posjete upoznata sa svim akivnostima Opštine Tivat na ovom polju.

Ambasadorka Kemp je ovom prilikom podsjetila kako će Velika Britanija u julu 2018. godine biti domaćin samita Berlinskig procesa koji okuplja zemlje Zapadnog Balkana- zaključuje se u saopštenju.

Pozorišna predstava “Hotel 88” u hotelu Regent Porto Montenegro
Porto Montenegro- foto Boka News

Pozorišna predstava “Hotel 88” premijerno će u Crnoj Gori biti odigrana u Teodo sali hotela Regent Porto Montenegro večeras 13. januar i sutra 14.januar od 20 sati.

“Hotel 88” je romantična priča, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, koja spaja savremeni ambijentalni teatar i tradicionalne komedije situacije. U predstavi igraju Tamara Krcunović, Andrija Kuzmanović, Anđela Jovanović i Vladimir Aleksić.

1 komentar

  1. Aktuelna sprdačina sa zdravom logikom…općina dobra samo za šminkanje,koji osmjeh i reklamu dentjjere…mogli bi nam postrojit ove nove te su ih mencovali i namontirali,pa da naprave kalendar…onako živopisan,sa detaljima njiovig zavičaja…bilo bi lijepo…preo Žabljaka,Pive,Brskuta,Ržanice,Trubjele,Velike Morave,…preo tunjeljag,i planinag…sve slike sa adatanim prestavnicima …u glavnoj ulogi mora bit potpreśednik ,onako ispod zastave partijske,od pojasa pa naviše….malo uozbiljen,namušćan…kalendar u dobrotvorne svrhe za obnovu Onogošta,jerbo ima previše iseljenih pa nemogu skupit šolde…e za duplericu imam dilemu veliku,…dal…ili mislim da ne…ali..dobro ima ona novi autić ne treba joj duplerica…a sad će i apartament…i zgodna je…adio te

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.