Aktuelno iz Tivta

Tivat

U svim vidovima registoivanog smještaja na podrućju Tivatske rivijere trenutno boravi ukupno 671 zvanično prijavljeni turista, što je 22 odsti više nego na isti dan prošle godine – saopštila je juče Turistička organizacija najmanjeg grada u Boki.

Zanimljivi je da su svi turisti koji trenutno odmaraju u Tivtu stranci, i da nema niti jednog gosta iz Crne Gore. U ovdašnjim hotelima boravi 50 gostiju, dok 621 posjetilac koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja.

Opština Tivat se predstavila na konferenciji Životna sredina i građani Balkana

Opština Tivat predstavila se na dvodnevnoj konferenciji pod nazivom “Životna sredina i građani Balkana – uloga i održivost civilnog društva“, koja je održana u Beogradu početko ove nedelje u organizaciji Regionalnog centra za zaštitu životne sredine za Centralnu i Istočnu Evropu – REC (Regional Environmental Center).

Na konferenciji se diskutovalo o inovativnim pristupima učešća javnosti, održivoj saradnji civilnog društva, biznis sektora i lokalnih vlasti, kao i o finansijskoj održivosti organizacija i ulozi, mogućnostima i izazovima sa kojima se civilno društvo, u oblasti zaštite životne sredine, suočava. Konferenciji su prisustvovali spredstavnici organizacija civilnog društva iz regiona, predstavnici relevantnih institucija i međunarodnih organizacija. U ime Opštine Tivat ulestvivala je Tatjana Jelič, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Tatjana Jelić- saopšteno je juče iz lokalne uprave.

Jelić je u Beogradu bila panelista teme „Unaprijeđenje partnerstva između lokalnih vlasti i civilnog društva“ i time prezentovala uspješne primjere dobre prakse u Opštini Tivat, u smislu kontinuirane saradnje organa lokalne uprave sa civilnim sektorom na polju zaštite životne sredine. Ova se saradnja godinama unazad odvija kroz niz institucionalnih elemenata kao što su: Zeleni tim, Konkursi za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama, Institut Slobodne Stolice u lokalnom parlementzu, izrada lokalnih strateških dokumenata od strane NVO sektora.

“Tako je između ostalih kao jedan od pozitivnih primjera ovakve saradnje istaknuta činjenica da je „Lokalni plan zaštite životne sredine“, izradila nevladina organizacija iz Tivta uz podršku nadležnog Sekretarijata, a kroz participiranje na konkursu za dodjelu sredstava nevladinim organizacijama”- stoji u saopštenju.

1 komentar

  1. Alote…nema pineza…nema zimnice…novogodišnjih apanaža….stislo se…kako su rabotali dobro je da su ucjelo,jerbo su nagrdili komunitadu u cijelosti…sve su nagrdili čega su se dovatili…ali dobro je da se za guz para ima,za cvijetne aranžmane…za službene puteve sa 10 sluzbenih autića,od nosa do gu…ce…brao vi ga…sretni vi praznici

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.