13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktuelno iz Kotora

Kotor foto Boka News
Opština Kotor – Upravna inspekcija konstatovala, nema nezakonitog rada

Uprkos tvrdnjama pojedinih medija o nezakonitom radu, te nakon šest inspekcijskih nadzornih postupaka tokom 2017. godine, Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave – Uprave za inspekcijske poslove juče je Opštini Kotor dostavila Zapisnik u kome je konstatovala da su sve nepravilnosti otklonjene.

Upravna inspekcija je u prošloj godini imala pet vanrednih i jedan redovni nadzor, a u tri navrata je tražila dostavu dokumentacije za lica koja nisu obuhvaćena pomenutim nadzorima.

Nadzorom je obuhvaćeno 31 lice među kojima svi novopostavljeni rukovodici/teljke i novozaposleni  službenici/e u Opštini Kotor, ali i rukovodioci/teljke  koji su zadržali pozicije na kojima su bili tokom prethodnih godina.

Podsjetimo, na osnovu vanrednih inspekcijskih nadzora u Opštini Kotor tokom 2016. godine kontrolisana su svega četiri lica.

Shodno navedenom i nakon svih izvršenih nadzora, Opština Kotor izražava uvjerenost da spada u najurednije i najtransparentnije  lokalne samouprave u Crnoj Gori, kaže se u saopštenju.

Skupština akcionara Luke Kotor bez kvoruma
Luka Kotor
Luka Kotor

Vanredna Skupština akcionara Luke Kotor koja je bila zakazana za danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

“Ukupan broj akcija je 413.383, a kvorum za održavanje i odlučivanje na Skupštini čine akcionari koji posjeduju najmanje 206.692 akcije.

Današnjoj Vanrednoj Skupštini akcionara prisustvovali su predstavnici i punomoćnici akcionara koji imaju ukupno 129.447 akcija, što je 31,31 % od ukupnog broja akcija, na osnovu čega je konstatovano da ne postoji kvorum za održavanje Skupštine”, saopšteno je iz Luke.

Prema informaciji iz kompanije na dnevnom redu je bio Predlog odluke o razrješenju članova Odbora direktora u kojem su: prof. dr Branislav Dragović, dr Branko Ivanović, Slobodan Vukasović, Stanislava Subotić i Radomir Rudanović.

Akcionari su trebali da odlučuju i o izboru novog Odbora direktora i visini nadoknade članovima.

Posjetita predstavnika Državnog arhiva Republike Makedonije arhivu u Kotoru
Arhiv Kotor

Državni arhiv-Istorijski arhiv Kotor sutra će posjetiti delegacija Državnog arhiva Republike Makedonije, sa direktorom Kirilom Petrovim i saradnicima mr Sašom Jankulovskim, državnim savjetnikom, Svetlanom Usprcovom, rukovodiocem Sektora za međunarodnu saradnju i Emilijom Rop, savjetnicom.

Najčitanije