20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktuelno iz Boke…

 

Boka Kotorska foto Juja Matsuo

Izložba japanskog fotografa

Izložba poznatog japanskog fotografa Juje Matsuoa /Yuya Matsuo/, pod nazivom „U nastajanju 2017.“ biće otvorena u galeriji „Lipa“ u Luštica Bay marina naselju kod Tivta, u ponedjeljak, 3. jula u 19 časova.

Fotograf iz Tokija koji je sebe opisuje kao Japanca zaljubljenog u Balkan, počeo je u 2013. godini putovanje po Evropi tokom čega je kamerom zabilježio najinteresantnije predjele i momente. Ljubitelji fotografije njegov rad prate putem naloga na društvenim mrežama EseJapan putem kojih ga slijedi više od 60 hiljada ljudi.

Matsuova izložba vrhunskih fotografija Boke i drugih predjela će biti otvorena u Luštica Bay do 20. jula svakog radnog dana od 18 do 20 časova.Matsuo (27) je od 2008. do 2013. živio u Americi i istraživao tamošnje zemlje, a onda je odlučio da posjeti Hrvatsku i Crnu Goru u koju se na prvi pogled zaljubio. Od tada je svoje interesovanje preselio na evropski kontinent i do sada je prošao 26 zemalja.

Tivat posjeta

Tivat – foto Boka News

U svim vidovima smještaja na Tivatskoj rivijeri trenutno se odmara ukupno 4.031 zvanično prijavljeni turist, što je 14 odsto više nego u isto vrijeme prošle godine-saopštila je juče Turistička organizacija Tivta.

Od ukupnog boja gostiju oji trenutno ljetuju u najmanjem gradu u Boki, njih 3.960 su stranci, a 71 gost je iz Crne Gore.

U hotelima boravi 661 posjetilac, 3.276 turista ljetuje u privatnom smještaju, u odmaralištima je 61 gost, dok su kampovi ugostili 33 turista.

Izložbe crteža “Plime “

Rimski mozaik

Svečano otvaranje izložbe crteža “PLIME “ akademske slikarke Marija Toskovic, će biti održano 01.07.2017.god (subota) sa početkom u 12h na lokalitetu Rimski Mozaici u Risnu.

U muzičkom dijelu programa će nastupiti Tamara Živković (flauta), učenica Muzičke škole Vida Matjan iz Kotora, u klasi profesorke Tamare Knežević Kovač.
Marija Tošković je rodjena 1980. u Beogradu.

Akademiju likovnih umetnosti završila je u Portugalu, na Universidade de Évora.

Članica je Udruženja portugalskih grafičara. Jedna od osnivača grafičkog ateljea Contraprova u Lisabonu. Članica je ULUS-a.

Živi i radi u Beogradu. Imala je više samostalnih i grupnih izložbi.
Posjetioci mogu pogledati  izložbu koja je sastoji od 20 crteža,  u periodu 01.-08 07.2017.godine.

Organizator izložbe je Turističke organizacije opštine Kotor.

Baošićko ljeto

Baošićko ljeto

Uz podršku sponzora i mještana u subotu 1. jula biće organizovana prva fešta Baošićkog ljeta, kojom će i zvanično biti otvorena sezona.

Na platou ispred Kulturno-sportskog centra u Baošiću, od 21 sat biće priređen kulturno-zabavni program uz učešće novskih klapa. Vrijedne Baošićanke će pržiti ribu na nekoliko vatri. Biće služeno vino.

Pozivamo Novljane i goste da nam se u što većem broju pridruže na tradicionalnoj pučkoj svečanosti, a mi obećavamo da će to biti lijepo druženje koje će potrajati do kasno u noć, poručuju iz Mjesne zajednice Baošići.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije