8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktivistkinja kotorske ANIME pridružila se štrajkačicama glađu

anima

Aktivistkinja kotorskog Centra za žensko i mirovno obrazovanje – ANIMA- Ljupka Kovačević se pridružila štrajku glađu korisnica naknada za majke troje i više djece.

Kovačević traži da “zahtjevi majki budu uzeti ozbiljno u najkraćem mogućem roku, zahtijevajući okončanje politike neodgovornosti,arogancije, zloupotrebe i manipulacije ljudima”.

Aktivistkinje ANIMA su poručile da “podržavaju otpor i protest korisnica naknada za majke troje i više djece koje svojim glasom i tijelima već dvije sedmice brane Ustav Crne Gore”.

“Pred Skupštinom Crne Gore dešava se drugačija politika koja okuplja žene različitih kultura, statusa i vrijednosti oko zajedničkog interesa i cilja – poštovanja i odbrane Ustavom garantovanih prava”, poručile su aktivistkinje Centra za žensko i mirovno obrazovanje.

Korisnica naknada za majke troje i više djece protestuju već 14 dana ispred zgrade crnogogorskog parlamenta zahtijevajući povlačenje izmjena i dopuna zakona kojima su im umanjene naknade. One su juče radikalizovale protest i počele da štrajkuju glađu ispred zgrade parlamenta.

/pcnen.com/

Najčitanije