14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Aktivisti CDPR-a posjetili i uručili poklone Domu za stare u Petrovcu

Petrovac – Dom za stare – Franjevke foto Boka News

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) tokom blagih danima od 25. decembra, kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do  7. januara, kada ga slave oni koji poštuju stari Julijanski kalendar, već  tradicionalno su posjetili Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne  sestre Franjevke na čelu sa upraviteljicom samostana Sveti Vid, m Dritom Kajtazi.

– Posjeta je iskorištena kako bi časnim sestrama uručili donaciju koju  čine kompleti knjiga ruskih (Tolstoj, Čehov, Puškin …), francuskih  (Mopasan, …) i španskih (Lorka, Servantes …) klasika koji će koristiti  istovremeno pacijentkinje Doma, kao i časne sestre. Knjigama koje  donosimo svake godine sigurno se obogaćuje knjižni fond koji posjeduje Dom, nadajući se da to  svakako predstavlja pomoć u njegovom daljem radu. Uz knjige sigurno  nije teško otkriti što još ide za predstojeće Blage dane. Normalno, to su paketi sa  slatkišima i konditorskim proizvodima za sve pacijentkinje Doma i  časne sestre koje ih čuvaju.

Takođe se nadamo da posjetom i slatkom donacijom u ovim blagim  prazničnim danima pokazujemo starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu  smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično  i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u  prelijepom Petrovcu, kazali su iz CDPR-a.

Drita Kajtazi

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Drita, znajući za  to, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila  na posjeti, kao i donijetim darovima. CDPR na ovaj način koristi navedenu prigodnu priliku da u okviru  svojih skromnih mogućnosti pomogne ustanove koje se bave zdravstvenim  ili socijalnim radom, kao što je i Dom za stare u Petrovcu. Istovremeno se nadamo se da ćemo to uspjevati raditi, kako u ovoj  godini, tako i u budućnosti, naravno koliko nam to budu dozvoljavala  ograničena sredstva i mogućnosti, jer na taj način pomažemo svima kojima pomoć nešto  znači, ne gledajući njen obim i vrijednost, jer se u radu rukovodimo  načelom da je svaka pružena pomoć dobrodošla.

Najčitanije