Akcija tražimo meduze

Poster meduze
Poster meduze

Institut za biologiju mora je u saradnji sa JP Morsko dobro 2014. godine štampao postere i flajere u cilju što bolje informisanosti javnosti i neophodne pomoći u prikupljanju podataka o pojavi meduza i drugih želatinoznih organizama.

Posteri sadrže opise meduza koje se nalaze u Mediteranu od kojih su neke nađene i u Jadranskom moru. Proljeće je period godine kada se meduze i drugi želatinozni organizmi razmnožavaju te se zbog povoljnih uslova sredine mogu naći u većem broju. Masovna pojava želatinoznih organizama je sve češća pojava, kako u svijetu tako i kod nas. Svaka informacija o njihovoj pojavi propraćena fotografijom bila bi nam od velikog značaja.

Mole se ljubitelji mora koji svoje vrijeme provode na moru ili uz more i u mogućnosti su da fotografišu ovakve organizme da nam se obrate putem facebook stranice ili fotografiju sa opisom (broj jedinki i veličina) pošalju na email adresu: ibmk@ibmk.org

Meduza
Meduza
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.