Akcija policije u Kotoru i H.Novom

Foto Uprava policije

Kriminalistička, hercegnovska i kotorska policija, uz podršku Specijalne antiterorističke jedinice i Posebne jedinice policije, izvršili su u okviru akcije „Boka“ pretrese na devet lokacija koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, bezbjednosno interesantna lica i njima bliske osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako je saopšteno, u Kotoru je izvršen pretres stana koje koristi jedan od vođa tzv. Kavačkog klana R.Z, u kojem je, između ostalog, pronađena izvjesna količina municije kalibra 9 mm.

Izvršen je pretres stana koje koristi N.C. (44) iz Kotora, koji je protekle nedjelje uhapšen u Beogradu, kada je kod njega pronađen alat za oružje, 17 komada municije kalibra 8.57 mm (vojni snajper), dva prigušivača za pušku, kao i stalak za oružje.

“Tom prilikom su pronađene i oduzete četiri lovačke puške i pištolj, jedna puška – samostrijel, oko 1.060 komada municije različitog kalibra, 23 noža, vaga za precizno mjerenje, kao i više komada opreme za vatreno oružje (optički nišani, uređaj za punjenje municije, više stalaka koji se koriste za upucavanje oružja)”, saopštila je policija.

Foto Uprava policije

U okviru akcije „Boka 9“, izvršen je pretres ukupno devet lokacija. Policija je tom prilikom oduzela oružje, municiju, vozila, sredstva komunikacije…

U današnjoj akciji oduzeta su tri pištolja, startni pištolj, startna replika automatskog pištolja „Heckler & Koch“, sedam lovačkih pušaka, dvije vazdušne puške, samostrijel, oko 1 630 komada municije različitog kalibra, kao i više komada različite opreme za vatreno oružje – optički nišani, uređaj za punjenje municije, više stalaka koji se koriste za upucavanje oružja.

Policija je oduzela i dva vozila, devet mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više lap top i tablet računara, radio vezu, 23 noža i vagu za precizno mjerenje.

Kako je saopšteno, zaplijenjena je i dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija u iznosu od oko 140.000 eura, dužničko – povjerilačkih odnosa u iznosu od preko 160 000 eura i dokumentacija koja se odnosi na različite vrste ugovora.

“Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedeno je devet lica. U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnih djela za koja se goni po službenoj dužnosti”, naveli su iz policije.

Ovo je 23. policijska akcija u borbi protiv organizovanog kriminala od početka oktobra prošle godine, a do sada su izvršeni pretresi na 312 lokacije

“Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga”, saopšteno je iz Uprave policije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.