17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija policije u H.Novom, Budvi, Nikšiću – oduzeto oružje, municija, novac…

akcija hn

Policija je u novoj akciji protiv organizovanog kriminala u Herceg Novom, Budvi i Nikšiću, pretresla 19 lokacija, a dvije osobe su uhapšene. Oduzeta je velika količina oružja i municije, bombe, eksploziv, telefoni, novac…

Tokom akcije, jedna osoba uhapšena je u Herceg Novom i jedna u Budvi.

“Oduzeta je velika količina oružja i municije, bombe, eksploziv, sporogoreći štapini, vozila, novac, sredstva komunikacija i druge stvari predmeti”, navodi se u saopštenju policije.

U Herceg Novom na deset lokacija pronađeno je i oduzeto: sedam ručnih bombi, automatska puška sa 100 metaka, pištolj marke “CZ 99”, lovačka puška, puška tzv. Italijanka, puška nepoznate marke, 18 komada pištoljske municije, više komada municije, tri ručne radio veze, 5.000 eura, više potvrda u primopedaji novca u ukupnom iznosu od 13.350 eura, metalni boks, 17 mobilnih telefona i 10 SIM kartica različitih mobilnih operatera i tri vozila visoke klase marke “BMW”, “VW Toureg” i “Volvo”.

U Herceg Novom sedam lica je privedeno.

. “Slobode je lišeno bezbjednosno interesantno lice, B.B. (42) iz Herceg Novog, kod kojeg je pronađena veća količina oružja, municije i eksplozvnih materija. On će uz krivičnu prijavu biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok su u vezi sa ostalim licima koja su privedena konsultacije sa nadležnim tužiocem koje se odnose na njihovo procesuiranje u toku”, navodi se u saopštenju.

Pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste M.S, Ž.J, E.R, N.M, Lj.B. i L.Š. u Budvi su izvršeni na sedam lokacija u koordinaciji sa nadležnim tužiocem.

akcija hn

I u Budvi je policija pronašla puške, pištolje, municiju, skupocjene stanove, više mobilnih telefona, motorole, noževi, pancir, rokovnik o novčanim transakcijama.

U Budvi je uhapšen M.S. (33) iz Budve. “On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”, navodi se u saopštenju.

Pretresima na dvije lokacije u Nikšiću, koje koristi V.K. (62) iz Nikšića, pronađeno je i oduzeto je osam komada eksplozivnog punjenja i dva namotaja sporogorećeg štapina.

“Predmetni eksploziv i štapini su oduzeti od V.K. O navedenom je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću koji će se izjasniti o kvalifikaciji događaja”, navodi se u saopštenju.

akcija hn

Policija je u 14 akcija od početka oktobra, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 214 lokacija na jugu i sjeveru i u centralnoj regiji, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

“Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima”, saopšteno je iz policije.

 

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije