16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija “Moj prvi dom” posvećena Bolnici Kotor

Rotary Budva
Rotary Budva

Tradicionalna veče Rotari kluba Budva Ladies’ Night biće održano 28. novembra sa početkom u 19.30 sati, u hotelu „Queen of Montenegro“ u Budvi. Na svečanoj večeri biće predstavljena akcija “Moj prvi dom”, inaugurisani novi članovi Rotari kluba Budva, organizovati aukcija klupskih slika i dobrotvorna lutrija.

Kompletan prihod od ove večeri namijenjen je humanitarnoj akciji Moj prvi dom – nabavci opreme za dječije i porodiljsko odjeljenje Opšte bolnice Kotor (istovremeno i bolnica opštine Budva), koju Rotari klub Budva organizuje posredstvom Global Grant projekta u kome su partneri Rotari klubovi iz Crne Gore, Rotary Club Budapest City, Rotary club Oklahoma City i Rotary club Minhen.

Na “Rotary Summer Party”, održanom 22. avgusta ove godine, prikupljeno je za ovu namjenu 13.043 eura, a očekuje se da će se sa manifestacijom „Ladies’ Night“ preći suma od 20.000 eura.

Ukupna suma od 75.000 dolara, koliko se planira da u naredna tri mjeseca obezbijede Rotari klubovi iz zemlje i inostranstva, te Rotary International, podići će nivo bolničkih usluga na porodiljskom odjeljenju na značajno viši i savremeniji nivo, primjeren 21. vijeku.

Na okupljanje rotarijanaca dobrodošli su svi prijatelji Rotarija, Budve i Crne Gore i ljudi dobre volje spremni da pomognu drugima.

Dobročinitelji koji nisu u mogućnosti da prisustvuju Partiju, a žele da pomognu, odgovarajući iznos donacije mogu uplatiti na račun Rotari kluba Budva 530-11957-32, sa naznakom MOJ PRVI DOM.

O Rotariju

Rotary predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju naj- oštrijih humanitarnih izazova u svijetu. Rotary povezuje 1.2 million članova posredstvom 34.000 Rotari kluba u preko 200 zemalja i geografskih regiona. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, od pomoći porodicama u potrebi u svojim zajednicama do borbe za svijet oslobođen dječije paralize (polio-free world).

Najčitanije