Akcija za čistije ulice Tivta

Tivatske javne službe zajedničkim snagama u sezoni održavaju komunalni red

Akcija pranja ulica - Tivat
Akcija pranja ulica – Tivat

Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat, a u dogovoru sa gradonačelnicom prof.dr Snežanom Matijević, organizovala je akciju pranja ulica koja je počela 31. jula, a završiće se 2. avgusta.

„U protekla dva jutra oprane su ulice u užem gradskom jezgru. U utorak 2. avgusta, u ranim jutarnjim satima biće oprane ulice u Donjoj Lastvi i na Seljanovu. Akcijom će biti obuhvaćen i centar Radovića, i to zahvaljujući Dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Krtoli“ koje će se pridružiti ovoj inicijativi za čistiji grad.“- saopštila je PR sluba Opštine Tivat.

Budući da je turistička sezona u jeku, čiste ulice su prioritet, a Služba zaštite i spašavanja već drugi put za redom u kratkom vremenskom periodu izlazi na teren ovim povodom. Do sada je utrošeno 100 tona vode, a ova će se količina udvostručiti u narednom periodu. Akciji se svesrdno priključilo i preduzeće „Vodovod i kanalizacija Tivat“ obezbjeđujući besplatno velike količine vode.

„U pripravnosti su i službe JP „Komunalno Tivat“ koje u skladu sa svojim mogućnostima doprinosi urednijem gradu održavajući čistim šetalište Pine, a uz upotrebu specijalnog vozila tzv. čistilice. Zaposleni u Komunalnom koji su angažovani na održavanju javnih površina i na prikupljanju otpada, rade u dvije smjene, dok se po potrebi uvodi i treća smjena. Rad je inteziviran u posljednjih sedam dana, a režim rada u tri smjene potrajaće do 20. avgusta.“- navodi se u saopštenju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.