18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija Boka – Oduzeli oružje, municiju, novac, vozila, privedeno osam osoba…

Crnogorska policija, pretresima na šest lokacija u tri primorska grada, oduzela je oružje, municiju, vozila visoke klase, a privedeno je i osam osoba.

Riječ je o jednoj akciji policije pod nazivom “Boka”, s ciljlem borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa (OKG).

U sklopu akcije “Boka 7”, izvršeni su pretresi na šest lokacija u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom koje koriste članovi OKG, bezbjednosno interesantna lica i njima bliska lica.

Foto UP

“Privedeno je osam lica. Oduzeti su oružje, municija, vozila visoke klase, sredstva komunikacije, dokumentacija i druge stvari i predmeti. Naime, kada je u pitanju Kotor, pretresi su izvršeni u luksuznom stambenom kompleksu u mjestu Kavač u Kotoru, u stanu koji koristi B.K, član OKG Kavač, kao i kod bezbjednosno interesantnog lica A.P. u Škaljarima koji je blizak sa jednim od vođa OKG Kavač. U Tivtu su pretresi izvršeni na tri lokacije koje koriste bezbjednosno interesantna lica M.P, N.M. i braća S.R. i B.R. U Herceg Novom pretres je izvršen kod bezbjednosno interesantnog lica R.B”, navodi policija.

Pretresima je oduzeta lovačka puška, dva revolvera, oko 100 komada municije različitih kalibara, četiri borbena opasača, optički nišan, osam vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke “VW”, “Audi”, “BMW”, i “Mercedes”, te motocikl marke Piaggio Beverly.

Policija je oduzela deset mobilnih telefona, od kojih jedan posjeduje kripto zaštitu (BlackBerry ) i veći broj SIM kartica, te više tablet i lap top računara, USB memorija za skladištenje podataka kao i jedan eksterni hard disk.

Foto UP

Oduzeta su dva ručna sata marke “Rolex”, 2.000 eura, dokumentacija o različitim vrstama novčanih transkacija i dužničko–povjerilačkim odnosima, alat za obijanje brava, dva diktafona, pet maskirnih uniformi, mačeta i više komada raznih noževa (bodeži, noževi za gađanje), dva metalna boksa, metalna palica, biber sprej, elektro šoker i četiri ručne radio veze.

“Nakon sprovedenog pretresa u službene prostorije radi postupka kriminalističke obrade privedeno je ukupno osam lica. U toku su konsultacije sa nadležnim tužilaštvom u cilju procesuiranja lica kod kojih su pronađeni oružje i municija”, navode iz policije, uz napomenu da se aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala nastavljaju.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije