8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija “Boka” – hapšenja zbog zelenašenja, oduzeto 4.000 eura, blindirano vozilo sa bunkerom za…

Herceg Novi – hapšenje

Iz Uprave policije je saopšteno da je u okviru akcije “Boka” koja je usmjerena na organizovane kriminalne grupe (OKG) i bezbjednosno – interesantna lica, danas izvedena kodna akcija “Mimoza” u kojoj su uhapšeni Š.R. (34), I.A. (31). i G.P. (39) iz Herceg Novog, članovi OKG “Kavač”, zbog sumnje da su počinili krivično djelo zelenaštvo.

“Uhapšeni su, kako se sumnja, u dužem vremenskom periodu vršila krivično djelo prema za sada identifikovanom 21 oštećenom licu, uglavnom sa teritorije Opštine Herceg Novi. Oni su, sumnja se, na taj način odnosno davanjem novca na tzv. zelenašku kamatu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 eura.

Pretresima stanova i drugih objekata koje koriste osumnjičeni, a koji su danas izvršeni na tri lokacije, oduzeti su: veći broj ugovora o prometu nepokretnosti za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove, druga dokumentacija, gotov novac u iznosu od oko 4.000 eura za koji se sumnja da je stečen vršenjem krivičnog djela, platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezanih za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada eura za koje se takođe sumnja da su stečeni vršenjem krivičnog djela, mobilni telefoni, i putničko motorno vozilo sa specijalnom zaštitom – tzv. blindirano vozilo u kojem se nalazio specijalni bunker sa šifrom pogodan za skrivanje predmeta”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da će osumnjičeni uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužiocu, dok će se policijsko-tužilačke aktivnosti nastaviti, kako u ovom predmetu, tako i u drugim predmetima u okviru akcije policije u borbi protiv pripadnika organizovanih kriminalnih grupa.

“Službenici Uprave policije, u aktivnostima koje sprovode u borbi protiv organizovanog kriminala a koje koordinira Sektor kriminaloističke policije su, u četiri akcije koje su sprovedene u prethodnih 13 dana, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 64 lokacije na jugu i sjeveru koje koriste članovi OKG i njima bliska lica. Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su oružje i municija, skupocjeni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je uhapšeno. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije