15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Akcija “Boka 3”: Pretresi na 27 lokacija na području pet gradova, privedeno 16 lica…

Policijska akcija Boka

U nastavku policijske akcije “Boka” koja je usmjerena ka članovima organizovanih kriminalnih grupa (OKG) i bezbjednosno interesantnim licima uhapšeni su, V.B., Z.M., G.P., B.M.

U akciji njazvanoj “Boka3” danas su izvršeni pretresi na 27 lokacija na području Herceg Novog, Kotora, Tivta, Nikšića i Danilovgrada. Pretresi su izvršeni u stanovima i drugim prostorijama koje koristi više članova organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica.

“Oduzeti su skupocjena vozila, droga, oružje, municija, novac, dokumenti i druge stvari. Privedeno je 16 lica. Slobode su lišena četiri lica. Postupak procesuiranja krivične prijave je u toku i u odnosu na još dva lica. Protiv jednog lica je podnijeta prekršajna prijava”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policija je pronašla i oduzela 11 vozila, među kojima su i vozila visoke klase marke „BMW“, „VW“ i „Audi“, oduzeto su tri motocikla, 46 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica različitih mobilnih operatera.

Policijska akcija Boka

Policija je pronašla i oduzela više tablet i lap top računara i različitih oblika memorijskih kartica za skladištenje podataka, 200 grama marihuane, osam grama sintetičke droge ekstazi.

Pronađeno je i oduzeto 2.050 eura za koji se sumnja su stečeni krivičnim djelima, kao i 84 novčanice u apoenima od po 500 eura bez serijskih brojeva.

Među oduzetim oružjem je i 8 pištolja, puška, dva startna pištolja, više od 100 komada pištoljske i puščane municije različitih kalibara, dva metalna boksa i gumena palica.

Policija je pronašla i više ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i dokumentaciju o novčanih transakcijama u iznosu od više stotina hiljada eura.

„Osumnjičeni V.B. i Z.M. se sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se G.P. i B.M. sumnjiče da su počinili krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga“, saopšteno je iz UP.

Naknado će biti procesuirana dvije osobe koje trenutno nijesu dostupne nadležnim organima, D.S. iz Kotora i V.R. iz Herceg Novog.

Policijska akcija Boka

Protiv B.K. iz Kotora je podnijeta prekršajna prijava zbog posjedovanja startnog pištolja. Službenici Uprave policije, su u šest akcija koje su sprovedene u prethodnih mjesec, uključujući i današnju akciju, izvršili pretrese na 102 lokacije na jugu i sjeveru, i to na lokacijama koje koriste članovi OKG i njima bliska lica.

„Priveden je veliki broj lica. Oduzeti su vatreno oružje i municija, hladno oružje, skupocjeni automobili, droga, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode zbog krivičnih djela u vezi sa zelenaštvom, ilegalnim posjedovanjem oružja i zloupotrebom opojnih droga. Sve što je oduzeto biće vještačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim djelima. Aktivnosti policije na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju organizovanog kriminala se nastavljaju“, poručuju iz Uprave policije.

Najčitanije