16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog: Dobri rezultati jasno vidljivi

U proteklih godinu dana Agencija za izgradnju i razvoj Herceg-Novog realizovala je brojne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta života u gradu i budućeg razvoja – od izrade prostorne dokumentacije, idejnih rješenja, učešća u realizaciji različitih projekata, do apliciranja za sredstva iz međunarodnih fondova i iniciranja brojnih akcija.

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare kazao direktor Nikša Grgurević, najvažniji posao Agencije je svakako izrada Prostorno-urbanističkog plana (PUP), kao strateškog prostorno-planskog dokumenta opštine.

“Trenutno se radi na 15 tematskih sveski ili baznih studija koje treba da analiziraju postojeće stanje i pruže smjernice daljeg razvoja PUP-. Rok za izradu nacrta plana je 12 mjeseci i mi trenutno radimo po planiranoj dinamici”, kazao je Grgurević.

Tim za izradu PUPa čini 11 doktora nauka i tri magistra, kao i drugi stručnjaci.

Kako je važno da se u izradu PUP-a uključi i što veći broj građana, planirane su tri radionice, na kojima treba da se rasprave nedoumice i omogući direktan komunikacija i davanje sugestija.

Takođe, reaktiviran je već postojaeći Savjet za strateški razvoj garada i formirani Savjet za infrastrukturu i Savjet za turizam i ekonomski razvoj. Njihovi članovi su nezavisni intelektualaci koji treba da daju smjernice i objektivne mogućnosti razvoja grada.

 

Najčitanije