12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Afera Komunalije: Kankaraš pozvan na saslušanje

Dragan Kankaraš
Dragan Kankaraš

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru pozvalo je na saslušanje bivšeg tivatskog gradonačelnika Miodraga (Dragana) Kankaraša u vezi sa krivičnom prijevom koju je protiv njega, u maju podnijela NVO „Tivatska antikorupcijska akcija“, prenose Vijesti online.

Kankaraš je, inače, prije nekoliko mjeseci formalno preuzeo dužnost prvog generalnog konzula Crne Gore u Srbiji, sa mjestom službovanja u Sremskim Karlovcima.

TAA je Kankaraša prijavila zbog osnovane sumnje da je „izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i druga krivična djela koja se gone po slubenoj dužnosti“ prilikom obračuna i naplate naknade za komunalije za objekat „Regent“ u Porto Montenegru prije par godina, čime je gradska kasa oštećena za oko milion eura.

Potvrda da sa obračunom i naplatom komunalija za „Regent“ nije sve bilo kako treba, stigla je prije dvadesetak dana kada je  aktuelni gradonačelnik Ivan Novosel (DPS) koji je kazao da je u međuvremenu napravljen i aneks ugovora sa kompanijom „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“ kojim se ta kompanija obavezala da u gradsku kasu Tivta na ime razlike za komunalije, do oktobra naredne godine u ratama uplati još ukupno 1.068.000 eura.

„Obavještavam Vas da je formiran predmet u našem Tužilaštvu preema prijavi NVO “Tivatska antikorupcijska akcija”, podnesene protiv bivšeg gradonačelnika u Tivtu, Kankaraš Miodraga. Trenutno se predmet nalazi u fazi izviđaja, u kojoj fazi su određene dokazne radnje izvršene u vidu pribavljanja određene dokumentacije u vezi sa  regulisanjem obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između firme DOO “Adriatic Marinas” iz Tivta i Opštine Tivat, kao i saslušanje određenog svjedoka. Zatraženo je i pribavljanje cjelokupne dokumentacije u vezi sa tim pravnim poslom od strane Opštine Tivat. U planu je i saslušanje prijavljenog Kankaraša, kome je već upućen poziv za saslušanje“, kazala je za „Vijest“ rukovodilac ODT u Kotoru, Danka Živković.

Tužilaštvo se ,inače, prema nezvaničnim informacijama, intenzivno bavi ovim slučajem pa je iz arhiva Opštine Tivat izuzeta obimna dokumentacija oko obračuna i naplata komunalija koja se odnosi na period od tri godine.

Izjavu pred tužiocima u ovom procesu je već dao i Peđa Obradović, direktor Opštinske direkcije za investicije i razvoj. On je  potvrdio „Vijestima“ da je u svojstvu svjedoka dao izjavu u ODT.

S.L

/Vijesti/

Izvor:S. L.

Najčitanije