Aerodrom Tivat ove godine „ide“ na preko milion putnika

Iz menadžmenta ACG uvjereni da je na pragu probijenje „magične brojke“

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat

Aerodrom Tivat će do kraja ove godine prvi put u istoriji neke od vazdušnih luka u Crnoj Gori, probiti „magičnu cifru“ od milion putnika godišnje.

Potvrđeno nam je to danas  iz menaždmenta preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ gdje ističu da će, prema najavama prevoznika, ovogodišnji saobraćaj na Aerodromu Tivat srušiti sve rekorde.

„Očekujemo da će prvi put promet putnika na jednom od crnogorskih aerodroma – vazdušne luke Tivat, preći magičnu cifru od 1.000 000 putnika tokom godine. Naime, za period od 1.aprila do 30.oktobra,  najavljeno je 4.293 slijetanja vazduhoplova komercijalne avijacije, a za isti period prethodne godine, na Aerodromu Tivat je opsluženo 3.581 vazduhoplova.“- kazala nam je portparolka ACG, Milica Babić.

Prema njenim riječima,  na „glavnoj recepciji Crnogorskog primorja“ kako se u turističkoj industriji tretira Aerrodrom Tivat, ove se godine očekuje rast obima saobraćaja od oko 15% ,  pod uslovom da u međuvremenu ne dođe do drastičnih promjena na tržištu, izazvanih nekim vanrednim prilikama kakve su naprimjer, bile lanjske u Ukrajini.

„Prethodnh 10 godina na Aerodromu Tivat bilo je uočljivo nerevnomjerno opterećenje po danima u sedmici, tako da je saobraćaj obavljan subotom davno dostigao limit, ali je, u prethodnih par godina, uočljiv i trenda povećanja saobraćaja i ostalim danima u sedmici. Tako je prosječan dnevni saobraćaj u špicu sezone lani  bio oko 7.000 putnika i do 37 vazduhoplova. Taj trend je uočljiv i u ovogodišnjim najavama, pa je za očekivati povećanje i ovih dnevnih prosjeka.«- podvukla je Babić.

Najveći rast saobraćaj u odnosu na prethodnu godinu, na osnovu najava aviokompanija, na aerodromu Tivat očekuje se u junu, julu i septembru,  dok će najgušći saobraćaj sa najvećim dnevnim brojema avio-operacija i transferisanih putnika, biti u julu i avgustu.

Inače, od prije dva dana nakon izvršene primopredaje dužnosti, na mjesto direktora Aerodroma Tivat i zvanično je došao Jovan Mačić koji je zamijenio smijenjenog Damira Pinjatića.

1 komentar

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.