Aerodrom Tivat – nova investicija SMATSA

SMATSA priprema teren za ugradnju novog navigacionog uređaja na tivatskom aerodromu

Prilaz na slijetanje na aerodrom Tivat do koga dovodi lokalajzer
Prilaz na slijetanje na aerodrom Tivat do koga dovodi lokalajzer

Kontrola letjenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) iz Beograda, potpisala je sa podgoričkom kompanijom „Incom“ ugovor vrijedan 32.397 eura za izradu tehničke dokumentacije i izvođenje radova na pripremi lokacije na kojoj će se instalirati novi radio-navigacioni uređaj za potrebe tivatskog aerodroma.

Riječ je o izradi temelja, odnosno armirano-betonskog platoa dimenzija 52,8 x 2,5 metara na kome će se instalirati novi tzv. lokalajzer, te temelja za antenu tzv. „Near Field Monitor“ uređaj sa izradom pratećih kablovskih instalacija.

Na tako napravljenoj osnovi, instaliraće se novi lokalajzer koji je dio tzv. ILS-a, odnosno sistema za instrumentalno slijetanje aviona. Novi lokalajzer boljih performansi, na aerodromu Tivat zamijeniće postojeći takav uređaj iz daleke 1993 godine, marke „Thomson 381“ sa antenskim sistemom od 25 elemenata.

Instaliranje novog lokalajzera vrijednog skoro milion eura, jedan je od najznačajnijih segmenata višemilionskih investicija SMATSA u unapređenje opreme tivatskog aerodorma, a koja predviđaju izgradnju novog kontrolnog tornja koja je počela prije desetak dana, kupovinu najsavremenije radio-komunikacione opreme, kao i instaliranje nove automatske meteorološke opreme.

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.