7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodrom Tivat – do kraja godine rekordnih milion putnika

Aerodrom Tivat
Aerodrom Tivat

Na Aerodromu Tivat ove sezone zabilježeni su novi rekordi, naime, tokom avgusta prihvaćeno je  223.733 putnika, što je za pet odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Samo u avgustu promet aviona je povećan za šest odsto u odnosu isti prošlogodišnji period. Od početka godine do 4. septembra na tivatskom aerodromu opsluženo je 766.240 putnika , što predstavlja rast od osam odsto. U tom periodu dočekali ili ispratili smo 60.000 putnika više ,u odnosu na 2015. godinu, navela je PR Aerodromi Crne Gore Milica Babić .

Na aerodromima u Podgorici i Tivtu od početka godine zabilježen je ukupan promet od million i 374.293, što predstavlja rast od 11 odsto ili 138.000 više putnika, nego u istom periodu lani.

Waves
Waves škola engleskog jezika

Ove godine povećan je broj letova sa zapadnoevropskog tržišta uključivanjem 11 novih avio – kompanija iz Velike Britanije, Holandije, Izraela, Njemačke i drugih. Avionima niskobudžetne britankse kompanije “Easy Jet” koji od aprila lete za Tivat i obratno za London i Mančester dva puta nedeljno. Niskobudžetni vid avio – usluga postigao je odlične rezultate i uticao na popunjenost turističkih kapaciteta na primorju.

U tivatskoj vazdušnoj luci očekuju da će prvi put u istoriji preći magičnu cifru od million putnika u jednoj godini.

Najčitanije