14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Aerodrom Tivat bilježi značajno veći promet nego lani

Britanski loukoBritanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu
Britanski loukoBritanski loukoster „Easy Jet“ u Tivtu

Za prvih sedam mjeseci ove godine preko aerodroma Tivta prešlo je više od pola miliona putnika pa je veoma izgledno ostvarenje projekcije da ovu poslovnu godnu ta vazdušna luka zaključi sa po pri put u svojoj istoriji, ostvarenim prometom od preko milion putnika za 12 mjeseci.

„U periodu od 1.janaura do zaključno sa 31.julom ove godine, imali smo promet od 511.058 putnika i 2.268 aviona. Broj putnika je za 7,87 odsto veći od prošlogodišnjeg, a porast broja opsluženih aviona iznosi 10,11 odsto u odnosu na isti period prošle goidne.“- kazao nam je juče direktor tivatskog aerodroma Jovan Mačić.

Tokom prošlog mjeseca, na pistu na obali Tivatskog zaliva sletjelo je ukupno 1.211 aviona na redovnim i čarter linijama,  što je 13.5 odsto bolji rezultat nego u julu 2015. Transferisano su 219.423 putnika,što je 9,76 odsto viđe nego  u istom mjesecu lani.

„Prosječno samo tokom jula imali dnevni promet od 7.78 putnika i opslušivali po 39 aviona na dan. Velikim angažovanjem svih službi i radnika, kao i dobrom organizacijom posla, uspjeli smo da, uprkos tehničko-tehnološkim ograničenjima i malom raspoloživom prostoru  u terminalnoj zgradi, kvalitetno i bez primjedbi opslužimo sve naše klijente.“- kazao je Mačić dodajući da će pravi zenit sezone u smislu broja putnika i dnevnih operacija opsluživanja vazduhoplova, tek doći tokom avgusta kada se očekuju i najveće gužve u tivatskoj vazdušnoj luci.

Najčitanije