16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Abrumavali za otvaranje 48. Praznika mimoze

Velikim Abrumom večeras je u Herceg-Novom najavljen 48. Praznik mimoze koji će zvanično biti otvoren 3. februara karnevalskom povorkom i koncertom Tonija Cetinskog.

Alegorijska kola, performeri na štulama, klovnovi i druge maske, krenuli su iz Igala, prodefilovali do glavnog hercegnovskog  trga gdje su postavili lutku Karneval Kolektoris Fekalist krivca  za sve nedaće koje su Novljane snašle u prošloj godini.

Abrum – Praznik mimoze – Herceg Novi 2017.

Karnevala visokog 4,5 metra  napravili su Ivan i Živko Peulić, a scenario suđenja Kolektorisu Fekalisu,  osmislio je dramski pisac Stevan Koprivica, najavljujući angažovan, satiričan hepenig. Svakako, na ishod suđenja uticaće i Novljani koji će u kutiju pored Kolektorisa, ubacivati njihove optužbe.  Kakve godi bile optužbe Kolektorisu ne gine spaljivanje na kraju Praznika mimoze.

U parku Boka u održan je koncert Madicine band i  Milf Hunters.

Pučka i zabavna fešta, posvećena mimozi u čast trajaće do 19. februara, a za to vrijeme biće organizovani maskenbali za djecu i odrasle, fešte od mimoze, ribe i vina, riblje večeri, cvijetne manifestacije i sportski programi…

*Abrum je romanizam koji označava mamac (njesku, ješku) za ribu, abrumavati – namamiti.

Najčitanije