Incanto na Korčuli u sklopu Martinovog lita

Promocija crnogorske klapske muzike u Hrvatskoj

Incanto na Korčuli

Kulturni centar Nikola Đurković Kotor u saradnji sa Centrom za kulturu Korčula organizovao je gostovanje ženske klape Incanto na Korčuli 19. novembra 2017. godine na  proslavi 10-te godišnjice susreta klapa pod nazivom Martinovo lito.

Pred prepunom salom Doma kulture na Korčuli, klapa Incanto je imala veoma zapažen nastup, tokom koga je između ostalih izvedena i izvorna pjesma iz Boke Hoda, hoda preko polja  nastala po zapisu Ludvika Kubeiz 1907. godine u Risnu,u obradi Vinka Didovića.

Ovim gostovanjem u potpunosti smo ispunili cilj projekta Promocija crnogorske klapske muzike u Hrvatskoj, koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture Crne Gore na konkursu iz oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva za 2017. godinu. Naime, promovisali smo i predstavili klapsku muzičku tradiciju Boke Kotorske građanima Korčule i klapskoj muzičkoj sceni Hrvatske, s obzirom na to da susret klapaMartinovo lito okuplja najbolje muškeiženske klape u Hrvatskoj.

Incanto na Korčuli

Crnogorska delegacija, koju su činile članice klape Incantoi Jasmina Bajo, koordinatorka projekta iz Kulturnog centra Nikola Đurković Kotor, naišla je na izuzetan prijemod strane ravnateljice Centra za kulturu Korčula Lane Filippi Brkic i gradonačelnika Korčule  Andrije Fabrisa, koji su izrazili spremnost i želju za daljom saradnjom između naša dva grada.

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.