15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

55 maratona za 55 dana

Goran Nikolić
Goran Nikolić

Goran Nikolić maratonac iz Kragujevca već pedeset dva uzastopna dana trči kroz Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru sa ciljem da obori Ginisov svjetski rekord.

Očekuje se da će finalni maraton na relaciji Bar – Budva završiti u četvrtak 27.oktobra oko 12 sati – ispred Starog grada Budva.

„Sav prihod od donacija Goran koji vidi samo pet procenata i to na jedno oko – usmjerava Regionalnom centru za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra”, kažu u Rotari klubu Budva.

Kako poručuju Rotarijanci Distrikta 2483 koji su pokrovitelji i domaćini ovog maratona, Gorana će pored predstavnika medija dočekati i predstavnici više nevladinih organizacija iz Budve i Kotora i sportskih udruženja.

Podsjetimo, Rotari predstavlja globalnu mrežu lidera koji se volonterski posvećuju rješavanju humanitarnih izazova u svijetu. „Posredstvom 34 000 Rotari kluba u preko 200 zemalja i geografskih regiona – Rotari mrežu čini 1. 2 milliona članova. Njihov rad utiče na život kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou”, saopštili su, između ostalog, iz Rotari kluba Budva.

Najčitanije