8 C
Kotor

Slušaj online radio

52. „Dan Širuna“

Dan širuna

Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i KSR „Širun“ danas, subota 07. oktobra organizuju 52. tradicionalnu manifestaciju „Dan Širuna“ ispred zidina Starog grada u Budvi.

Program ove manifestacije, sa tradicijom dugom više od pola vijeka, i ove godine će biti cjelodnevan, sa bogatim zabavnim, dječijim, sportskim i muzičkim sadržajem.

Program počinje u 16.30 sati defileom Gradske muzike Budve sa budvanskim mažoretkama i „Feštađunima“ od „stare autobuske“ do centralne bine ispred Starog grada, gdje će Gradska muzika Budve održati koncert.

Nakon pozdravnih govora predsjednika Opštine Budva, Dragana Krapovića i predsjednika KSR “Širun”, Tiha Fabrisa, i svečanog otvaranja manifestacije, od 17.10h slijedi dječiji i zabavno-muzički program.

Posjetioci će imati priliku da učestvuju u sportskim igrama poput skidanja pršute sa jarbola i vuče konopa, a sve prisutne zabavljaće klape „Harmonija“ i “Contra” iz Splita, zatim Monika Knezović i Stranger Trio iz Budve kao i NVO “Feštađuni”, KUC „S.M. Ljubisa“ i „Teatar 303“.

Tokom manifestacije „Dan Širuna“, kao i uvjek do sada, za posjetioce je organizovana i degustacija velikih količina ribe, piva i vina.

“Dan širuna”

Program:

15.00h – Stranger Trio;

16.30h – defile Gradske muzike Budve, sa budvanskim mažoretkama (KUC “S.M.Ljubiša”) i NVO “Feštađuni” – od Stare autobuske do glavne bine;

16.45h – Koncert Gradske muzike Budve sa mažoretkama (ispred bine);

17.00h – Otvaranje manifestacije:

– Tiho Fabris, Predsjednik KSR “Širun”,

– Dragan Krapović, Predsjednik Opštine Budva,

– Dječiji hor škole za osnovno muzičko obrazovanje;

17.10h – Dječiji program;

18.30h – Klapa “Harmonija”, NVO “Feštađuni”;

19.00h – Sportske igre – skidanje pršuta sa jarbola, igre na bini i ispred bine – šeširi, vuča konopa;

19.30h – “Teatar 303”;

19.45 – KUC “S.M. Ljubiša”, Monika Knezović;

20.30h – Klapa “Jedinstvo”:

21.00h – Klapa “Contra”

Najčitanije