15 C
Kotor

Slušaj online radio

48.Praznik Mimoze u Herceg Novom

Mimoza 1
Mimoza

Tradicionalni 48.Praznik Mimoze u Herceg Novom, nudi raznoliki i bogati program u periodu od 28. januara do 25. februara. Iz Herceg Novog pozivaju na feštu i dobru zabavu.

28. januar -početak festivala – abrumom, karnevalskom povorkom poziva, od Igala do Trga Nikole Đurkovića, i postavljanjem Karnevala. U 21 sat koncert u parku “Boka”.

Petak 3. februar – otvaranje karnevalskom povorkom, gradskom muzikom, mažuretkama, trombonjeri i u večernjim satima na gradskom trgu koncert Tonija Cetinskog, s predgrupom Boka band.

Subota 4. februar – Fešta od mimoze, ribe i vina u 10 sati, na rivu (Kumbor, Đenovići, Baošići). Prvi maskenbal u Institutu “Dr. Simo Milošević” na kojem će nastupiti Jelena Rozga i klapa Stari kapetan.

6.7. i 8. februar Dani Beograda i 13.14.15. februara – Dani Francuske – u programu: ulični performansi, gastro večeri i kulturni program..

  1. februar – Dan picigina, na plaži na staroj Banji u Igalu.
  2. februar – prestavljanje i natjecanje za najljepši cvjetni aranžman u hotelu „Vojvodina“. Od parka Boke do glavnog gradskog trga proći će dječja cvjetna povorka.
  3. februar -Fešta na Škveru, uz ribu i vino, Boka band, Duje i Castelnuovo band, mažoretke, gradska muzika Herceg Novi i mjesna muzika Đenovići. Maskenbal u hotelu Palmon bay.
  4. februar, dječji maskenbal u Institutu “Dr.Simo Milišević”. U  večernjim satima, Otvorena ulica u Herceg Novom – nastupit će domaći bendovi.
  5. februar, treći maskembal u Institutu “Dr.Simo Milošević”, gostuje Danijela Martinović.
  6. februar, suđenje karnevalu uz koncert Željka Samardžića na trgu Nikole Đurkovića u 21 sat
Praznik mimoze - baner
Praznik mimoze – baner

Festival će u svom 48. izdanju trajati i četvrtu nedelju, kada će se u Institutu Igalo održati gastro-događaji: Riblja večera, kao i program “Dani mimoze u Nikšiću”. U okviru Praznika biti će organizovan i 22. plivački miting “Montenegro mimoza kup” na bazenu Instituta Igalo, kao i drugi sportski programi.

Praznik mimoze
Praznik mimoze

Dođite u Herceg Novi!

 

Najčitanije