13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Preko 300 bajkera u defileu kroz Herceg Novi

Bajkeri HN 2017.

Impresivan broj učesnika i isto takva organizacija, obilježili su Međunarodni moto skup proteklog vikenda, koji šestu godinu za redom organizuje hercegnovski Mc Cruiser. Kako je istaknuto nakon spektrakularnog defilea gradom od Igala do Meljina pa nazad do ušća Sutorine, u kome je učestvovalo 300 motora, šesto izdanje Mc Cruiser moto skupa okupilo je više od stotinu klubova iz cijelog regiona, javlja portal www.hercegnovicool

,,Ovo je događaj koji je od velikog značaja sa mnogo aspekata, a između ostalog jer se održava na izmaku turističke sezone i time doprinosi njenom produžetku. Lično vidim veliku perspektivu ovog događaja i moramo zajednički da radimo  na njegovom unapređenju i još boljoj organizacijini, prije svega u smislu dužeg trajanja. Vidim da imamo dobre pretpostavke da radimo na tome da ovaj dogadjaj produžimo na minimum sedam dana. Siguran sam da imamo jako dobru osnovu i sada treba  kreativno da radimo i unaprijedimo ovo što imamo, kazao je predsjednik Skupštine opštine Miloš Bigović i istako da je impresioniran brojem učesnika i organizacijom manifestacije.

Po riječima organizatora moto skup ugostio je najviše bajkera iz bivših SFRJ republika, ali je bio i značajan broj učesnika iz ostalih evropskih zemalja, a toko tri dana, pored zaista impresivnog defilea ulicama Heceg Novog, na Ušću gdje je bio kamp organizovane su sve tradicionalne bajkerske igre i rok koncerti. Tokom zvanično trodnevnog, iako druženje i dolazak bajkera počinje nekoliko dana ranije, dodjeljene su i nagrade.

Moto skup

,,Nagradu za najstarijeg bajkera dobio je Milijan Živković iz moto kluba „La moto“ iz Lazarevca, koji je rodjen 1948. godine. Nagradu za najhrabrije, dobili su otac i sin Žile i Nikola koji su stigli na motoru Sprint princ 125 kubika.  Ova nagrada se dodjeljuje onima koji su vozili motor jako male snage a prešli su dug put. Iz Lapova do Novog nagrađeni su prevalili 500 kilometara. Nagrada za najdužu pređenu kilometražu, cijelih  1450 kilometara, pripala je Branislavu i Vladu iz  Slovačke. Nagrada za najstariji motor pripala je Jeleni Jovanović iz Jagodine. Riječ je o motoru Moto guzzi Falcone iz 1973 godine”, naglasili su organizatori iz Mc Cruisera.

Najčitanije