Kotor – uskoro dobija gastro vodič i markicu „tradicionalno bokeljsko“

Gastro
Gastro Foto Miko Đ.

Turistička organizacija (TO) Kotor, autorka kuvara “Bokeška kužina” Vlasta Mandić i kotorski ugostitelji, na sastanku u palati Bizanti dogovorili su nastavak rada na realizaciji gastro- vodiča koji bi pored tradicionalnih jela predstavio kulturu i tradiciju našeg podneblja, prenosi Radio Kotor.

Sa ugostiteljima je dogovoreno da pripreme recepte za jela koja bi imali u ponudi u svojim objektima tokom sezone, a predviđena je i markica „tradicionalno bokeljsko“.

„Riječ je o ponudi bokeljskih specijaliteta koje bi turista mogao da proba u ugostiljeskim objektima u Kotoru. Na taj način ćemo dati akcenat na ono što je nama najvrijednije – na tradiciju i njeno očuvanje, sve uz  adekvatnu prezentaciju“, kazala je Emilija Radulović iz TO Kotor.

Kako se čulo na sastanku, budući gastro-vodič će imati segment „kultura i tradicija (istorijat), a kada je riječ o bokeljskim specijalitetetima biće naznačeno gdje se mogu degustirati uz popis svih zainteresovanih ugostiteljskih objekata u opštini, osnovne informacijjei fotografije.

Sa sastanka
Sa sastanka – foto Radio Kotor

„Sastanak sa ugostiteljima smo inicirali da bismo što lakše i što bolje odredili specijalitete i naravno ono što turisti vole i što ih zanima. Ideja je da sa njima usaglasimo recepte koji će se naći u gastro-vodiču i recepte koje će oni prezentirati u svojim ugostiteljskim objektima tokom sezone.

Mi smo odabrali neke od specijaliteta iz knjige ,,Bokeška kužina“ koju je  Vlasta Mandić publikovala.

Sada smo u fazi u kojoj će se ugostitelji odlučiti za specijalitete za koje će se obavezati da prezentiraju u njihovim ugostiteljskim objektima. Do kraja iduće sedmice ćemo se truditi da odredimo neku vrstu prezentacije i degustacije internog tipa kako bismo otprilike vidjeli sa čime raspolažemo i šta će biti u ponudi. Danas se pojavila još jedna ideja koja će se prvenstveno bazirati na adekvatnoj prezentaciji za javost svih tih specijaliteta, ujedno i gastro-vodiča, pod jednim adekvatnim sloganom. Još uvijek smo u fazi pripreme svega toga. Ideja je da se prezentiraju jela svih ugostitelja koja su dobila markicu ili etiketu „bokeljskog tradicionalnog“ i da se na neki način odradi dobar marketing kako sa agencijama, sa turistima, tur-operatorima, sa svim turističkim direktnim i indirektnim učesnicima. Ja se nadam da će ovo biti početak jednog dobrog i kvalitetnog projekta. Zadovoljna sam i što su ugostitelji pokazali veliku zainteresovanost. Nadam se da ćemo iduće godine još više obogatiti projekat i vodič”, kazala je  je Emilija Radulović iz TO Kotor.

IzvorRadio Kotor
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.