TO Budva – zadovoljni prezentacijom u Moskvi

Moskva sajam
Moskva sajam

Turistička organizacija opštine Budva uspješno je predstavila turističku ponudu budvanske rivijere u periodu od 23. do 26. marta kada se u Moskvi održavao Međunarodni turistički sajam “MITT 2016”.

I ove godine, Crna Gora ostala je jedna od omiljenih destinacija za turiste iz Rusije, pa su i očekivanja da će broj turista iz ove zemlje biti u porastu.

Ovo potvrđuju podaci da će Montenegro Airlines obavljati tokom ljetnje sezone (jun – septembar) saobracaj na relaciji Tivat-Moskva-Tivat tri puta dnevno, a na relaciji Tivat-Sankt Peterburg-Tivat četiri puta nedjeljno.

Za predstojeću ljetnju sezonu iz Rusije prema Crnoj Gori ugovoreno je oko 80 rotacija nedeljno. U pitanju su redovne linije i čarter letovi ruskih avio kompanija (Aeroflot, Siberia AIR, Globus AIR, Nord Star, Rossiya AIR, Ural AIR, Yamal AIR, Red Wings, Azur Air, Metro Jet, UT Air, Royal Flight AIR).

Na ovogodišnjem sajmu turizma u Moskvi Crnoj Gori je dodijeljena prestižna nagrada -pobjednik je u kategoriji “Destinacija sa najboljim plažama”.

U 2015. godini u Budvi su najbrojniji bili, kao što je to bio slučaj i u predhodnim godinama, turisti iz Rusije, čiji je broj dolazaka iznosio 192.246, a ostvarili su 1.546.867 noćenja.

Sajam turizma u Moskvi, 23. put za redom, okupio je oko 1.800 izlagača iz 192 destinacija svijeta. Sajam je privukao preko 30.000 posjetilaca, od čega 76% turističkih agenata iz čitave Rusije i država sa prostora bivšeg Sovjetskog saveza.

Na štandu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, pored Turističke organizacije opštine Budva, svoju ponudu predstavile su turističke organizacije Bara, Herceg Novog, Tivta, Ulcinja i Kotora, zatim turoperator „R-Tours“, HG„Montenegro Stars“, „Queen of Montenegro“, HG„Budvanska Rivijera“, kao i kompanije „Montenegro Airlines“, „Beppler i Jacobson Ltd.“, „HIT Montenegro– Hotel Maestral“, Dukley Gardens, turistička agencija Explorer .

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.