„Palma“ i „Palmon Bay“ rasprodati za ljeto

Čelnici „Primorja“ puni optimizma i sa dva rekonstruisana hotela ulaze u sezonu

Sa pressa
Sa pressa

HTP „Primorje“ iz Tivta očekuje vrlo uspješnu glavnu ljetnju turističku sezonu koju će ta firma dočekati sa dva svoja potpuno rekonstruisana i obnovljena hotela – „Palma“ u Tivtu i „Palmon Bay“ u Igalu. Oba hotela već su u najvećoj mjeri raporodata za naredno ljeto i to prvenstveno na zapadnoevropskom tržištu – Velikoj Britaniji, Njemačkoj i Francuskoj, uz tradicionalno tržište Rusije i novo tržište Izraela – čulo se danas na konferenciji za novinare menaždmenta „Primorja“ u Tivtu.

„Očekujemo da sve radove na rekonstrukciji hotela „Palma“ koji će biti podignut na nivo 4 zvjezdice, završimo do sredine maja, a hotel će prve goste primiti 20.maja. Nakon rekonstrukcije vrijedne preko 2 miliona eura, hotel će imati 116 soba sa 270 kreveta, konferencijsku salu, mini spa-centar i teretanu, a u njemu će raditi 100 zaposlenih, 40-tak više nego do sada.“- kazao je predsjednik uprave „Primorja“ Božidar Draganić dodajući da će nakon toga, standardna soba u „Palmi“ koštati 105 eura dnevno.

Kompjuterska animacija spa centra u hotelu Palma
Kompjuterska animacija spa centra u hotelu Palma

On i savjetnik u upravi „Primorja“ Denis Mandić kazali su da očekuju i odgovor od Opštine Tivat na predlog da „Primorje“ o svom trošku rekonstruiše parking prostor u blizini „Palme“ i ovdje postavi montažnu parking garažu od koje bi jedan nivo ostao za potrebe hotela, a drugi bi Opština dobila kao javni parking.

Na bloku „E“ hotela „Palmon Bay“ u Igalu gradi se 40 novih apartmana koji će takođe biti završeni sredinom maja, nakon čega će taj objekat kategorije 4 zvjezdice, raspolagati sa preko 400 kreveta.

Mandić i Draganić
D.Mandić i B.Draganić – press

„U Igalu radimo i na uređenju obale i plaže ispred hotela. Gradi se novi grijani otvoreni bazen sa morskom vodom dimenzija 25×12 metara, manja konoba i moderan plažni klub, a ukupno ulaganje uključujući i gradnju novih apartmana je preko 1,5 miliona eura.“- istakao je Draganić.

On je kazao da će popularno kupalište „Plavi horizont“ u uvali Pržna i ove godine raditi pod upravom „Primorja“ sa nepromijenjenom cjenovnom politikom u odnosu na lani, ali donekle unapređenom ponudom. Što se hotela „Planinka“ na Žabljaku tiče, „Primorje“ je u pregovorima sa nadležnim državnim organima.

Hotel Palma finalni izgled
Hotel Palma finalni izgled

„Poslali smo im jedan predlog aneksa ugovora o kupovini i ulaganju u taj hotel, i očekujemo njihov odgovor. Tim aranžanom bi jasno precizirali obaveze obje strane, ne samo kada je rekonstrukcija hotela u pitanju, već i izgradnja skijaških staza na Žabljaku.“- objasnio je Draganić dodajući da će se 2017. više raditi na valorizaciji prostora nekadašnjeg hotela „Tivat“ gdje „Primorje“ osim zgrade hotela ima i oko 9 hiljada kvadrata zemljišta.

Mandić i Draganić
D.Mandić i B.Draganić – press

„Plan je da se tak kompleks privrede namjeni u skladu sa DUP-om Seljanovo koji pretpostavlja izgradnju modernog siti-kvarta sa hotelskim sadržajim, stambenim dijelom i komercijalnim sadržajima.“- kazao je Draganić dodajući da po informacijama „Primorja“ koje je lokalni partner katarskom investicionom fondu Qatari Diar kome je prodalo kompleks Plavi horizont u Krtlima i imovinu u Bonićima kod Tivta, Katarci nemaju namjeru da odustanu od svojih projekata na te dvije lokacije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.