Radovići: Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat

Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat
Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat

Predsjednik Stambene zadruge „Zdravstvo“ dr Vladimir Pavićević i predsjednica Sindikata Doma zdravlja Tivta Violeta Račić, presjekli su danas vrpcu i otvorili novoizgrađenu stambeno-poslovnu zgradu u Radovićima kod Tivta u kojoj su stanove dobila 24 zaposlena u Domu zdravlja Tivat.

Zgradu površine 1.500 kvadrata, vrijednu preko 900 hiljada eura po sistemu privatno-javnog partnersta, izgradila je podgorička kompanija „Montas Engineering“. Napravljena je na placu u vlasništvu Ministarstva zdravlja, a tivatska Opština investitora je oslobodila obaveza plaćanja komunalija. Ukupna vrijednost ove investicije iznosi milion ipo eura, a uskoro bi pored ove trebalo da bude napravljena još jedna istovjetna zgrada u kojoj će stanove dobiti i preostalih 7 radnika JZU Dom zdravlja Tivat koji još nemaju riješeno stambeno pitanje.

„Cijena kvadrata stambenog prostora koji će naši radnici plaćati iznosi 680 eura. U prizemlju objekta je i poslovni prostor površine 200 kvadrata koji još nije opremljen i u koga će se preseliti ambulanta opšte prakse Radovići, stomatološka ordinacija i vjerovatno i apoteka.“- kazala je direktorica Doma zdravlja dr Snežana Matijević, ističući da je na ovaj način u potpunosti riješeno stambeno pitanje zdravstvenih radnika Tivta. U međuvremenu, dok taj prostor ne bude opremljen, ambulanta će privremeno fukcionisati u dijelu adaptiranih prostorija Doma kulture u Đuraševićima.

Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat
Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat

„Izuzetno sam srećna što smo poslije toliko godina napora  i čekanja, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Stambenom zadrugom i menadžmentom Doma zdravlja, dostigli ovaj cilj i obezbjedili svim zdravstvenim radnicima krov nad glavom pod povoljnim uslovima.“- istakla je Violeta Račić koja je, zajedno sa Pavićevićem, svojim kolegama podijelila i ključeve novih stanova. Svjetnica ministra zdravlja Nataša Žugić čestitala je kolegama u Tivtu i najavila slične projekte i u budućnosti.

Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat
Stanovi za 23 zaposlenih u Domu zdravlja Tivat

„Najveće je zadovoljstvo zaposlenih kojima su uručeni ključevi. Tim je veće i zadovoljstvo svih nas što zaposlenima i njihovim porodicama rješavamo egzistencijalno pitanje.“- kazala je Žugić, dk je predsjednik Stambene za druge “Zdravstvo” dr Vladimir Pavićević kazao da je preko njih već završeno 107 stanova za medicinare u Podgorici, i da se sličan projekat realizuje i u Nikšiću.     On je dodao da će kroz izgradnju druge zgrade u Radovićima, zadruga uspjeti da “pravilnim ekonomisanjem obezbjedi između 150 i 180 hiljada eura” koji su potrebni za opremanje nove ambulatne, stomatološke ordinacije i apoteke u tom tivatskom naselju. Sekretarka za društvene djelatnosti Opštine Tivat Dubravka Nikčević obećala je da će lokalna uprava u narednom periodu na sličan način  podržavati ovakve projekte rješavanja stamebnih pitanja zaposlenih u državnim organima, javnom sektoru i lokalnoj upravi, ali i penzionera i korisnika socijhalne zaštite.

IzvorS. L.
Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.