TA – Masovni protesti opozicije ukoliko ne dođe do odlaganja izbora u Tivtu

TA poziva opoziciju da napokon konkretizuje svoje ponašanje kada su tivatski izbori u pitanju

Opština Tivat
Opština Tivat

„Tivatska Akcija“ (TA) još jednom upozorila je danas „podgoričku opoziciju“ da – ukoliko ne dođe do dogovora o odlaganju izbora u Tivtu zakazanih za 17.april „opozicija, ako to zaista jeste, ne smije da reaguje „salonskim“ bojkotom izbora, već mora da organizuje masovne proteste u Podgorici, a potom i u Tivtu tokom cijelog izbornog dana.“

„DPS-u izuzetno odgovara „salonski“ bojkot izbora, jer je to jedini način da zajedno sa satelitima preživi izbore, i nekako „skrpi“ vlast u Tivtu. Sporan legitimitet izbora nikada nije predstavljao problem za njih, a kamoli sada kad su izborne liste već predale dvije lokalne grupe birača, a na izborima će se sigurno pojaviti još najmanje 4 režimske stranke koje su u Tivtu formalno opozicione.“- saopštila je TA poručujući da ona kao lokalna lista, ima odgovornost prema opozicionim građanima Tivta „i ne može dozvoliti da zbog političkih igara na državnom nivou Tivat zadesi sudbina Andrijevice.“

„Stoga će TA – ukoliko danas (utorak, 22.mart- prim.aut.) ne dođe do dogovora o odlaganju izbora u Tivtu, a opozicija (makar DF i Demokrate) se  javno ne obaveže da će pokrenuti masovne proteste u Podgorici, i u Tivtu na dan izbora – morati da preda izbornu listu. To nipošto ne znači da dajemo bilo kakav legitimitet izborima u Tivtu, koji će, ukoliko ne budu odloženi, biti najneregularniji ikada. Ali, TA, za razliku od partija s centralom u Podgorici, ne može pristati na besmisleno žrtvovanje Tivta, ni na situaciju da u lokalnom parlamentu budu samo DPS i njegovi sateliti.“- poručila je TA.

Rok za predaju lista Opštinskoj izbornoj komisiji Tivta ističe 22.marta u 24 sata.         Većina stranaka, čak i onih koje se deklarativno zalažu za bojkot i odlaganje izbora, pripremila je svoje liste.

TA je kolegama iz opozicije na državnom nivou poručila da ukoliko ne dođe do dogovora o odlaganju izbora, očekuje masovne proteste opozicije.

„Bez toga, to bi značilo da su opozicione partije koje bojkotuju izbore u Tivtu zapravo radile u interesu DPS-a. Čim opozicija (makar DF i Demokrate) bude organizovala masovni protest zbog eventualnog pokušaja da se sprovedu neregularni izbori u Tivtu – Tivatska Akcija će povući svoju listu, i  pridružiti se bojkotu i protestima.“- saopštili su iz te građanske liste.

Podijeli

Ostavite komentar

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.