Bošković: DPS nastavlja opstrukciju tivatskog parlamenta

Predstavnici DPS nisu došli na međustranački sastanak kod predsjednika lokanlnog parlamenta u Tivtu

Tivat - Kalimanj
Tivat – Kalimanj

Gradonačelnik Tivta Ivan Novosel (DPS) sa saradnicima i šef Kluba odbornika DPS-a Siniša Kusovac nijesu došli na jučerašnju sjednicu Kolegijuma predsjednika SO Tivat, na kojoj je trebalo biti dogovorena dalja dinamika rada.

“DPS je blokadom rada Skupštine, još jednom demonstrirala stavljanje partijskih, ispred interesa građana Tivta.”- saopštio je sinoć predsjendik SO Tivat i lider SDP Tivta Krsto Bošković.

DPS je prije nekoliko dana jednostrano raskinuo koaliciju sa DPS u Tivtu, a odbornici te partije i svi njeni predstavnici u izvršnoj vlasti na čelu sa Novoselom, bojkotovali su prošlonedjeljnu sjednicu lokalnog parlamenta koja nije mogla biti održana zbog nedostatka kvoruma.

Bošković je sinoć ocijenio da “paralisanje predstavničkog tijela građana kroz “bježanje” DPS -a od Skupštine u kojoj nema većinu, za posljedicu ima neusvajanje akata a samim tim i štetu građana Tivta.”

Sazvao sjednicu po uobicajenoj proceduri - Bošković
Sazvao sjednicu po uobicajenoj proceduri – Bošković

“Dva su osnovna razloga koja su mi saopštena od predsjednika Opštine zbog čega DPS “bježi” od Skupštine: prvi je procjena predsjednika Opštine da nema većinu za izvještaj o svom radu, dok je pak drugi činjenica da je čak 7 od 12 odbornika DPS-a u konfliktu interesa, pa je predsjednik molio da se njihovo razrješenje odloži, kako ne bi izgubio većinu i unutar samog DPS, očekujući da će Agencija za antikorupciju zažmuriti na ove nezakonitosti. Pošto razlozi koji su saopšteni nijesu javni i interes građana Tivta, već pokušaj zaštite DPS-a koji je trebalo biti “plaćen” štetom građana Tivta, odbio sam da odložim sjednicu koju smo, ponavljam, zakazali dogovorom i na inicijativu izvršne vlasti.”- kazao je Bošković dodajući da njegovi dojučerašnji kolacioni partneri moraju odgovoriti građanima“ do kada će praviti štetu Tivtu i blokirati rad SO, a da bi po nalozima iz Podgorice prikrivali slabosti DPS-a zbog kojih trpi čitav grad.”

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.